В Запоріжжі з аншлагом пройшов концерт гурту «Піккардійська терція» (ФОТО)

981
0

В рамках ювілейного туру з нагоди 25-річчя відомої вокальної формації «Піккардійська Терція», фантастична шістка і барабанщик завітали до Запоріжжя з концертною програмою «Лети…». Виступ чоловічого секстету пройшов вчора, у КЗ ім. М.І.Глінки, з повним аншлагом.

Сценічне святкування свого 25-річного ювілею вокальна формація «Піккардійська Терція» розпочала наприкінці вересня. Спочатку «піккардійці» виступили в Києві у Національному палаці мистецтв «Україна». Звичайно ж, цей чоловічий гурт — справжня легенда музичної арени, зібрав повний аншлаг. У жовтні ювілейну концертну програму «Лети…» почули за океаном — у США та Канаді. І ось у листопаді акапельний гурт продовжує свої гастролі рідними теренами. І 29 листопада секстет завітав до Запоріжжя.
Ще за півгодини до виступу улюбленого колективу в фойє концертного залу було безліч людей. Побачити і почути наживо виступ чоловічого гурту прийшли як школярі та і старше покоління.
Під оплески запоріжців «піккардійці» вийшли на сцену. З перших нот, публіка підхопила улюблені композиції і співала разом з артистами. Пісня «Колискова» деяких глядачів розчулила аж до сліз. Варто відзначити, що, майже, після кожної композиції зал нагороджував артистів оваціями. Сам концерт пройшов під девізом — менше розмов, більше пісень.

Цього вечора зі сцени лунали не тільки ліричні, але і запальні пісні. Такі композиція як «Старенький трамвай» і «Жовта стрічка» гурт «Піккардійська Терція» виконав разом з залом. Секстет співав куплет, а зал — приспів.
Майже наприкінці концертної програми художній керівник «Терції» Володимир Якимець, звернувся до публіки:
Під час нашого виступу прозвучали пісні різних років, які становили нас як артистів. Зокрема, сьогодні неодноразово прозвучали пісні Віктора Морозова,серед яких «Утоптала стежечку» на слова Тараса Шевченко і «Спитаю» на слова Віталія Коротича. І, звичайно, сьогоднішнім виступом ми згадували тих людей, яких вже, нажаль, з нами немає, але вони для нашої української культури і української культурної незалежності зробили дуже багато. Це і Кузьма Скрябін, Ігор Пелих, який написав музику до віршу Тараса Шевченка «Ой, у горі роман цвіте». Також, пісня Андрія Панчишина «Колисонька кленовая», твори Володимира Івасюка сьогодні звучали для вас, — промовив зі сцени Володимир Якимець. — І ми вважаємо, що, як мінімум, маємо такі чудові твори передавати своїм дітям, а там уже як вийде. Оскільки батьки нам передали дійсно велику спадщину. Так що, дякуємо вам шановні автори за те що ви в нас були. Ну, і звичайно, не обійшовся наш концерт без власної творчості, оскільки, знаєте, тобі передають дуже багато матеріалу, ти його залишаєш але хотілося аби після тебе лишилось яке твоє особисте Я. І сьогодні, як раз, більшість пісень ми виконували з нашого нового альбому «Лети». Для Запоріжжя завжди найкраще. Дякуємо!

Як зазначили учасники «Піккардійської терції» на концерті вони розповідають свою історію. Ні, не історію «Терції», а історію української музики, на якій виростали і яка вплинула на них, як на музикантів. Тож це не просто святкування 25-річчя «Піккардійської Терції», а вечір, присвячений улюбленій музиці. Це 25 років «піккардійській» музиці.
Справді, те що в залі є люди, означає, що ти комусь потрібен і не дарма ти це все робиш. Дякуємо що підтримували нас, чекали. Ми до вас дійсно довго не їхали, і ось нарешті, на лижах, приїхали, — промовив Андрій Капраль. — Ми вас справді дуже сильно любимо і будемо до вас приїжджати поки в нас стане сил і нових пісень. Дякуємо за теплий прийом!

Довгоочікуваний концерт «Терції» у Запоріжжі не міг обійтись без пісень на біс.
Нагадаємо, напередодні свого 25-річчя «Терція» випустила ювілейний, 15-ий за рахунком, студійний альбом «Лети…», який і дав назву святковим концертам формації.
Довідка. У репертуарі «Піккардійської Терції» — понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це — україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Австрія, Чехія, Канада, США, Велика Британія, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур. У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди — Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Яна Петрова, фото автора