Арахамія розповів, у яких напрямках працює Україна, щоб зупинити постачання дронів з Ірану до РФ

23747
0

Увесь адекватний світ намагається допомогти Україні, тому наша держава використовує всі наявні міжнародні ресурси для того, щоби припинити постачання Іраном дронів Росії.

Про це заявив Давид Арахамія, інформація є на сайті Парламенту.

 «Сьогодні Україна працює у двох напрямках для того, щоб зупинити або суттєво затримати постачання дронів з Ірану до Росії. По-перше, є країни, які сприяють транспортуванню безпілотників, і ми з ними працюємо. По-друге, наші військові захопили обидва види «Шахедів» у цілому стані. Представники Головного управління розвідки Міноборони разом зі спеціалістами розібрали ці безпілотники й зараз відпрацьовують кожен компонент, щоби визначити джерела постачання деталей і розбалансувати логістичні ланцюжки. Сподіваємося, що робота за цими двома напрямками дасть результат», — сказав політик, додавши що на міжнародній арені Іран зараз намагається зберегти «гарну міну при поганій грі», однак усі розуміють, що відбувається насправді.

«Окрім того, що ми розірвали з Тегераном відносини, зараз їх чекає ще багато сюрпризів від наших партнерів, бо і в Раді безпеки ООН виникло багато питань. Це прецедент глобального масштабу», — наголосив народний депутат.

До того ж, дії Ірану дали черговий поштовх для процесів у міжнародних організаціях.

 «Держави намагаються переглянути питання системи безпеки у світі. Зокрема, ООН з’явилася для того, щоб не було нової світової війни. Однак інертність, бюрократія організації, а також система ухвалення рішень, коли, наприклад, агресор сидить у Радбезі ООН і може ветувати будь-які резолюції, змушує дипломатів усіх країн переглядати усталені концепції», — зазначив Давид Арахамія.

Нову партію військової допомоги отримала Україна від Німеччини: перелік