«Україна понад усе!»: Запорізький обласний театр ім. В.Г.Магара показав прем’єру святкового концерту до 31-річчя Незалежності України

23730
0

Нещодавно у приміщенні культурно-дозвіллєвого центру театру ім. В.Г.Магара  (будівля колишнього ПК «Металургів») відбулася прем’єра святкового концерту артистів головного театру Запорізького краю «Україна понад усе!», присвяченого 31-й річниці Незалежності України.

Звісно, ще зовсім недавно ніхто навіть не міг собі уявити, що наступного року ми будемо святкувати День Незалежності України в умовах великої війни з російським агресором,  який прийшов, щоб знищити нас і нашу державу. Кожен день кривавого протистояння  – це чиїсь понівечені душі, зламані долі, розтрощені надії на майбутнє, і тисячі загублених життів.

Перед смертельною загрозою українська нація згуртувалась: люди як можуть намагаються підтримувати одне одного, і працюючи на своєму власному трудовому фронті, наближають омріяну перемогу.

Під час війни митці тримають культурний фронт. Тому що по великому рахунку мистецтво ніколи не було поза політикою, особливо у наш сьогоднішній час. Творчість митця – це завжди уособлення його власної позиції. Тим більше, що сьогодні наші усмішки, настрій та почуття заховані за страхами, небезпеками, звуками повітряних тривог та вибухів.

–Концерт артистів нашого театру «Україна понад усе!», який ми підготували до свята, це наш меседж про майбутню перемогу, спрямований на кожного глядача. Ми віримо, що Україна обов’язково переможе у цій страшній війні. Завдання, яке ми ставили перед собою, дуже просте: підтримати людей у наш надскладний час та подарувати їм надію на те, що все буде добре! Жодна з подій, які сьогодні болять кожному, не залишилися поза нашою увагою. В концерті,  який вийшов дуже патріотичним та різноплановим, знайшлося місце як для серйозних номерів, сповнених болі та смутку, так і для веселих, у яких присутній гумор. Щиро сподіваюся, що наша робота сподобається людям!  – розповіла режисер-постановник яскравого дійства, головний режисер театру ім. В.Г.Магара Тетяна Лещова.

Говорячи власне про концерт, слід зазначити що він об’єднав навколо себе кращі творчі сили театру: драматичних акторів, а також артистів оркестру та балету. Кожен, хто виходив на сцену, працював з повною самовіддачею, подарувавши глядачам неймовірні виступи.

Розпочалася програма шалено популярною піснею «Доброго вечора, ми з України!», яка сьогодні добре відома кожному. Продовження було не менш вражаючим: народний артист України Юрій Бакум майстерно прочитав зі сцени знаменитий вірш Павла Тичини «Я утверждаюсь».  Потім надзвичайно талановита та яскрава солістка-вокалістка театру Світлана Ремжина блискуче виконала пісню «Я Україна!», яку подарувала слухачам Настя Каменських.

Далі прийшла черга гумору. Пісня «Горить-палає техніка ворожа», написана Олександром Пономарьовим, сьогодні підіймає бойовий дух та настрій українців, і нікого не залишає байдужим. Вона стала ще однією прикрасою цього чудового концерту.

Крім того, гості свята почули ще багато цікавих пісень: як народних, так і хітів, без яких важко уявити наше музичне сьогодення. Серед них неможливо не згадати, наприклад, композицію «Враже» (Буде тобі, враже, як відьма скаже), а також легендарний гімн Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина».

Вражені та схвильовані слухачі-глядачі, серед яких були переселенці, що знайшли прихисток у нашому місті, а також пенсіонери та зацікавлені запорожці, за подаровану радість щиро дякували артистам тривалими оплесками.

Велике спасибі вам, магарівці, за незабутній подарунок до дня народження нашої держави!

Українці – прекрасна нація, вільна, незламна, щира та миролюбна. Ми неодмінно відвоюємо назад кожен клаптик рідної землі, захистимо нашу свободу і самобутність. І обов’язково повернемо собі кожну мить нашої історії – для нас самих та майбутніх поколінь.

Все буде Україна!

Володимир БУТ, фото Олега ВАЛИКА