Легенда українського фотомистецтва Олег Бурбовський відзначив 85-річний ювілей персональною виставкою

22975
0

6 вересня голові Запорізького фотоклубу і обласного осередку Національної спілки фотохудожників України Олегу Бурбовському виповнилося 85 років. Свій ювілей легендарний майстер фотографії відзначив великою персональною виставкою, яка днями розпочала роботу у Виставковій залі Спілки фотохудожників.

Її експозицію склали 80 вибраних фоторобіт,  які охоплюють 65 років творчої діяльності митця. Олег Бурбовський працює у абсолютно різних жанрах: від портретів і пейзажів до фото ню. Саме тому нема жодного сумніву: виставка метра не залишить байдужим нікого!

Особливе місце у творчому доробку Олега Бурбовського посідають портрети легендарних особистостей, з якими він дружив чи особисто спілкувався у різні роки життя. Достатньо назвати лише декілька прізвищ з цього вражаючого списку: Володимир Висоцький, Муслім Магомаєв, Зіновій Гердт, Євген Євтушенко, і, навіть, легендарний французький актор Жан-Поль Бельмондо (!). Частину цього циклу фотографій запорожці, які завітають до Виставкової зали ЗОО НСФХУ, зможуть побачити на власні очі.

 

–До експозиції увійшли роботи різних років. Тут є мої перші фотографії 1960-1961 років, а також ті роботи, які виставлялися вже на професійних виставках. Тішуся, що фотографія подарувала мені можливість зустрічатися і дружити з найцікавішими людьми, робити їхні портрети. Найбільш улюбленим моїм другом був Зіновій Гердт. Виявилось, що ми з ним маємо споріднені душі. Коли Зіновій Юхимович приїхав до нашого міста – у Запоріжжі він провів чотири дні – ми були нерозлучні, багато спілкувалися з ним, я на деякий час, навіть, роботу кинув.

Взагалі жанр портрету мені дуже близький. Тому що людина – це найголовніше. Зустрічі на вулицях із людьми, можливість робити жанрові фото – це мене завжди дуже приваблювало. І природу я завжди дуже любив: пейзаж є одним з моїх найулюбленіших жанрів. І, звичайно, любов до юності, до жінки – це також завжди присутнє в душі, завжди цікаво! – розповів Олег Бурбовський під час спілкування з журналістами.

Привітати майстра фотографії з поважним ювілеєм прийшли не тільки численні учні і поціновувачі таланту винуватця торжества, а й багато знакових для Запорізького краю людей. Серед гостей свята були  багаторазова чемпіонка світу, Європи та України з гирьового спорту Любов Черепаха, відомий композитор-пісняр, співак Анатолій Сердюк, та інші.

Від імені міської влади Олега Бурбовського привітав секретар Запорізької міської ради, в.о. міського голови Анатолій Куртєв. Від імені всіх запорожців він подякував майстру за те, що він зробив та продовжує робити для популяризації рідного міста. Після чого вручив йому Подяку виконкому Запорізької міської ради.

Ювілейна виставка Олега Бурбовського буде працювати у Виставковій залі Спілки фотохудожників (пр. Соборний, 159) орієнтовно впродовж місяця-півтора. Вхід безкоштовний. Поспішайте побачити!

Володимир БУТ, фото Олега ВАЛИКА, та з офіційного сайту Запорізької міської ради.