БК «Запоріжжя» поступається МБК «Миколаїв»

723
0

Повторення рекорду результативності Суперліги Квентіном Петерсоном, який набрав 37 очок, дозволила миколаївцям відсвяткувати домашню перемогу

МБК «Миколаїв» – БК «Запоріжжя» — 96:81 (27:22, 23:18, 22:22, 24:19)

«Миколаїв»: Зотов (3 + 4 передачі – 4 втрати), Петерсон (37 + 8 підбирань + 5 передач), Луценко (20), Онуфрієв (14 + 5 підбирань), Брістол (6 підбирань) – старт; Хохоник (4 + 3 передачі), Давидюк, Приймак (8 + 7 підбирань), Адедиран (10 + 6 підбирань)
Головний тренер: Віталій Черній

«Запоріжжя»: Столлворт (17 + 5 передач), Рендольф (21 + 5 підбирань), Мироненко (7), Шевченко (12 + 5 підбирань), Сіммонс (11 + 6 підбирань + 3 блок-шоти – 4 втрати) – старт; Липовцев, Тітов (10), Нємцу, Міхєєв, Сандул (3 + 7 підбирань)
Головний тренер: Валерій Плеханов

Зі старту «корабели» почали набирати крейсерську швидкість – Петерсон, Зотов та Луценко посприяли ранньому лідерству господарів – 6:0. Така командна згуртованість нарешті розбурхала Брендона Рендольфа. Кращий снайпер «Запоріжжя» включився у гру, надолужуючи згаяне у стартові миттєвості. Американець влучно стріляв на периметрі, відповідаючи визнаним українським майстрам дальніх кидків – Луценку й Онуфрієву. Ветеран «Миколаєва» у другому матчі поспіль вправно використовує свої сильні сторони. Але не Онуфрієв був головним хедлайнером у домашньому залі СК «Надія». Після того як Рендольф оформив «енд ван» і зрівняв рахунок, а Лью Столлворт вперше у матчі вивів «Запоріжжя» вперед, гра іншого американця – Квентіна Петерсона почала набувати рис рівня «All-Star Game». Його трьохочковий був швидко затьмарений неймовірним баззером! Так, завдяки фінішному спурту свого легіонера МБК «Миколаїв» виграв стартову чверть – 27:22, хоча Брендон Рендольф перевершив на цьому відрізку свого опонента, набравши 13 очок.

У другій чверті проблеми «Запоріжжя» не зникли. Команда Валерія Плеханова не могла стримати пронирливого американця, програвала підбирання і не могла нав’язати супернику свою гру. Запоріжці гірше виглядали в реалізації, а за самовіддачею «корабели» їм точно не поступалися. Онуфрієв, коли треба допомагав своєчасними влучаннями з-за дуги, не псували каші й гравці з лави для запасних. Господарі примножили свою перевагу ще на 5 очок до великої перерви – 50:40.

На третю чверть гравці «Запоріжжя» виходили рішуче і з бажанням змінити характер гри. Лідерські обов’язки взяв на себе Володимир Шевченко. Його 5 балів поспіль скоротили дистанцію удвічі, однак Онуфрієв та Луценко швидко знайшли контраргументи у вигляді дальніх влучань. «Миколаїв» повернув собі 10 очок переваги і посадив Столлворта на «фол-тралб». Це додавало проблем гостям, які напередодні залишилися без Андрія Кожем’якіна. Перед вирішальною 10-хвилинкою різниця зберігалася та ж сама – 72:62.

Остання чверть стала бенефісом для Петерсона. Він одразу знайшов на собі фол від Столлворта, тому основний розігруючий «Запоріжжя» залишив майданчик. Валерій Плеханов був змушений віддати більше повноважень у побудовах атак молодому Якову Тітову, однак його старань все одно не вистачало. Миколаєвці на куражі завершували поєдинок. Квентін Петерсон був близьким до того, щоб перевершити рекорд результативності Суперліги, але його цифра застигла на позначці «37» – стільки ж, як у Вільямса з южненського «Хіміка». Попри усі потуги гостей, «Миколаїв» переміг – 96:81.

Тепер у баскетболістів «Запоріжжя» буде подвійна мотивація в роботі напередодні домашніх матчів. Андрій Мироненко нарешті повернувся у гру і віддасть всі сили заради своєї команди. Також вболівальники чекають швидкої адаптації недавніх новачків – Сандула і Липовцева, щоб в рідних стінах команда нарешті зуміла повернути собі впевненість у власних силах. Наступні матчі для «Запоріжжя» 6 і 8 грудня з «Дніпром» та «Харківськими Соколами» відповідно.