Тариф 100%, або Як енергодарців пошили в дурні

623
0

До кінця поточного року залишилося менше місяця. Та вже зараз міська влада ощасливила енергодарців приголомшливим «подарунком». Якщо називати речі своїми іменами, то всіх городян дуже технічно пошили в дурні. Адже тарифи «Тепловодоканалу», відомі в народі як «сорокінські», стали для населення сумною реальністю

Та на спільній депутатській комісії, що передувала сесії, заступник міського голови Ігор Курдя повідомив: насправді не все у нас так вже і погано, і на фоні інших міст України та області Енергодар сплачує за комуналку чи не найменше.

Депутати разом із представниками виконавчої влади довго обговорювали, що можна зробити, аби тарифне питання для Енергодара не було таким болісним. Згадали про проєкт «закільцювання», який так і не довели до кінця, помріяли про інвесторів, поговорили про зростання цін, та врешті  повернулися до цифр. Зокрема, до фактичних витрат «Тепловодоканалу». Мабуть, в контексті, скільки ще це комунальне підприємство буде дотаційним.

А далі мова зайшла про компенсацію з бюджету, завдяки якій населення платило тільки частину сумнівного по всім параметрам «сорокінського» тарифу. З довгої дискусії стало очевидно, що  грошей на компенсацію в бюджеті вже немає. Нового тарифу, якому б довіряли люди, немає теж. Тому все, що зараз пропонується незахищеним верствам населення – це субсидії.

Тож, поки справа дійшла безпосередньо до сесії й голосування, вже стало очевидно, що компенсації на відшкодування «Тепловодоканалу» різниці у вартості тарифу на водопостачання, водовідведення та опалення не буде. Енергодарці сплачуватимуть у повному обсязі. І вже платіжки за листопад покажуть, чи готові до цього люди.

Каріна Стрєльнікова