Кальцев достроково склав повноваження депутата Запорізької облради

2061
0

Запорізька територіальна обласна виборча комісія ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень депутата та голови політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» Сергія Кальцева.

 

Як повідомив голова Запорізької територіальної обласної виборчої комісії Віталій Чумаченко, обранець Кальцев написав заяву про припинення депутатських повноважень на підставі пункта 3, частини 2, статті 5 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”.

У цьому пункті йдеться про припинення повноважень через припинення громадянства України або виїзду на постійне проживання за межі України.

«Адвокат Сергія Кальцева особисто мені приніс заяву. Другу — на облраду, в мене дві заяви є. Конкретно заява була на комісію, і конкретно на облраду. Облрада зафіксувала і відправила на нас»,  розповів Суспільному Віталій Чумаченко.

Запорізька обласна виборча комісія не може обрати наступного за черговістю депутата та очільника партії, оскільки в Україні з 15 вересня 2023 заборонена діяльність партії «Опозиційна платформа – За життя», підкреслив посадовець.

За інформацією ЗМІ, Сергій Кальцев бажає перебратися у Болгарію.  Нагадаємо, що у Сергія Кальцева є молодший брат — Володимир (57 років), який на останніх виборах пройшов до Верховної ради, як депутат від ОПЗЖ.