Чи можлива заміна сенсора на смартфоні?

318
0

Тріснуте скло на смартфоні — дуже популярне пошкодження. Не дивно, адже навіть премiальні дисплейні модулі є доволі тендітними елементами конструкції телефону і схильні до більшого ризику.

Тому найчастіше достатньо просто впустити телефон з невеликої висоти для того, щоб на склі смартфона з’явилися глибокі подряпини або навіть тріщини. У кращому разі подібне пошкодження впливатиме на естетику зовнішнього вигляду мобільного пристрою. У гіршому — подібний дефект ускладнює повноцінне використання смартфона. Як вчинити, якщо смартфон отримав вищезгадані пошкодження?

Професійне обслуговування в спеціалізованому СЦ

Щоб замінити скло або тачскрін на смартфоні, необхідна професійна допомога сервісного центру. Таку послугу можна отримати тут https://www.aks.ua/remont-telefony/zamena-tachskrina.html.

Фахівці замінять пошкоджені компоненти і телефон матиме вигляд як новий. Всупереч усталеним переконанням, якісний ремонт можна виконати навіть в останніх моделях телефонів.  Також часто можна почути, що більшу частину смартфонів не можна відремонтувати деінде, окрім як в оригінальному сервісі.

Це, звісно ж, неправда. Хороша майстерня, оснащена сучасним обладнанням, може впоратися з iPhone, Samsung, Xiaomi так само ефективно, як і з будь-яким іншим телефоном. До того ж сервіси можуть замінити не тільки дисплейний модуль, а й кожен його компонент окремо. Найкращі з компаній пропонують послугу з доставки «від дверей до дверей».

Достатньо відправити пошкоджений пристрій кур’єром у конкретну службу після повідомлення про проблему. Далі сервісмени оцінять вартість ремонту та надішлють уже відремонтований пристрій просто на домашню адресу.

Як запобігти поломці?

Заміна скла — це завжди незаплановані витрати. На щастя, було винайдено хитромудрі аксесуари, які допомагають запобігти поломці, якщо телефон вислизає з наших рук і падає на тверде покриття.

Перший варіант — наклеїти на екран загартоване скло. У разі падіння телефону основний удар приймає додатковий захист. Його дуже легко встановити або замінити за потреби, кожен може зробити це своїми руками.

Другий практичний гаджет — гумові чохли-накладки, завдяки яким телефон надійніше лежить у руці. Хоча обидва аксесуари здаються малоефективними, вони значно знижують шанс пошкодження телефону в разі падіння.

Тож варто інвестувати в пасивну безпеку, щоб не довелося виділяти частину своїх коштів на відновлення або купівлю нового смартфона.