20.6 C
Zaporizhzhya

У Запоріжжі прибрали незаконні МАФи напроти ТЦ «Україна» — подробиці

53
0

У Запоріжжі продовжують прибирати незаконно установлені МАФи

В рамках концепції «Європейський проспект» центральна вулиця міста позбавляється незаконно встановлених обʼєктів та вивісок, що роками росли як гриби після дощу та перетворювали архітектурний ансамбль центрального проспекту та вулиці на торговельні ряди.

Тож, комунальники працюють з орієнтиром на  рекомендований код міста, якого не дотримуються деякі приватні підприємці. Про черговий випадок розповіли у телеграм-каналі Запорізької міської ради.

Сьогодні у центрі нашого міста прибрали ще декілька незаконно установлених МАФів біля одного з кафе — навпроти ТЦ «Україна». Як пояснили у міськраді, це МАФи. що находились через проспект від «України», у бік цирку.

Демонтаж відбувається за рішеннями виконавчого комітету міськради, що були призупинені рішенням суду.

Однак, після скасування апеляційним судом рішення першої інстанції про призупинення дії рішень виконкому, роботи з демонтажу, згідно з законодавством було розпочато.

У міськраді повідомили журналістам, що рішення суду отримали протягом останньої доби.

Цільове призначення земельної ділянки не дозволяє розміщувати на ній тимчасові споруди. Документів на розміщення МАФів власники не надали. Про це повідомив заступник директора департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Єгор Демчевський.

У власників був час самостійно демонтувати незаконно встановлені МАФи, але вони цього не зробили. Підприємці намагалися оскаржити таке рішення в суді, який програли.