У Запорізькій області запрацювали мобільні аптеки: деталі

72
0

У жовтні 2024 року Запорізька область доєдналася до ініціативи пересувних аптек, які доставляють ліки у найвіддаленіші села країни. Відтепер мобільні аптеки пересуватимуться шістьма населеними пунктами області. 

Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Тільки корисні та достовірні новини! Підписуйтесь на telegram-канал «Відбудова. Запоріжжя»

Тепер пересувна аптека курсує через 6 населених пунктів Запорізького району: Васильківське, Максимівка, Крутий Яр, Новоіванівка, Дудникове та Сторчове.

Мобільні аптеки доставляють ліки виключно в сільську місцевість у найвіддаленіших населених пунктах України. У таких пересувних аптеках можна отримати як звичайні ліки, так і препарати за програмою «Доступні ліки», вартість яких частково або повністю покриває держава.

Дізнатися про прибуття мобільної аптеки пацієнти можуть від свого сімейного лікаря, а також від органів місцевої влади.

Станом на жовтень 2024 року пересувні аптеки працюють у 12 областях країни: Запорізькій, Харківській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Тернопільській, Рівненській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Житомирській та Чернівецькій.

Крім цього, по всій країні працює програма доставки ліків  «Укрпошта аптека». Вона спрямована на забезпечення медикаментами людей навіть у прифронтових регіонах. Для того, щоб отримати ліки за цією програмою, необхідно зателефонувати до контакт-центру Укрпошти та дотримуватись інструкції голосового меню. Після формування замовлення його відправлять впродовж трьох діб з безкоштовною доставкою.