ЧОМУ В МЕШКАНЦІВ ВИМАГАЮТЬ КОШТИ НА РОЗВИТОК ЛІКАРНІ?

570
0


Днями
в соціальній мережі Facebook зявилася інформація про те, що в КНП «Спеціалізована медико­санітарна частина» лікарі вимагають у пацієнтів кошти, нібито на розвиток лікарні. Внесок – 350 гривень на банківський рахунок є обовязковим. Рахунок у свою чергу зареєстровано на клініку «Візус», представники якої відновлюють зір малозабезпеченим людям.

У повідомленні також йшлося про те, що тимчасово виконуючий обов’язки директора лікарні Бредихін Андрій заснував шахрайську схему вимагання грошей на підставі благодійності. Виконуючий обов’язки директора медико­санітарної частини погодився дати коментар із цього приводу, але суттєва відповідь від нього не прозвучала. Андрій Вікторович зазначив, що  через благодійність легше запобігти хабарництву та незаконному збагаченню медичного персоналу. Він повідомив, що для розвитку лікарні необхідні кошти, тому і було організовано збір.  Це, звичайно, добре, але ж такі речі мають бути добровільними, а не добровільно­примусовими.

Ситуацію спробував виправити заступник міського голови Андрій Терентьєв. Він запропонував представникам благодійної організації пояснити енергодарцям, на яких умовах вони увійшли в медичний заклад та як буде відбуватися виведення пожертвуваних коштів. Також попросили пояснити, які цілі та напрямки діяльності представники благодійної організації будуть реалізовувати. Виконуючий обов’язки директора медичної установи Андрій Бредихін погодився. Тепер будемо чекати оприлюднення вищесказаного.

Також у журналістів виникли запитання: як же реагувати людям на ті папірці з реквізитами на благодійність?

Андрій Вікторович сказав, що кожен може віддати на благодійність хоч 1 гривню або не переводити кошти взагалі. Це особисте рішення кожного пацієнта. Знову­таки виникає питання: чому енергодарцям в обов’язковому порядку видають папірці з реквізитами на сплату з чітко зазначеною сумою в 350 гривень?

Оскільки мова йшла про медицину, нам стало цікаво, чи планують енергодарська влада та адміністрація медичного закладу вводити обов’язкове медичне страхування для населення? Андрій Терентьєв відповів, що планує, та для цього треба час та можливості: необхідно удосконалювати лікарню та реформувати медичні послуги.

Наприкінці зустрічі представник енергодарської влади завірив присутніх, що всі питання, які стосуються медичних закладів Енергодара, будуть обговорювати та вирішувати безпосередньо  з народом. Що з цього вийде, побачимо, а поки що закликаємо енергодарців не панікувати та діяти згідно з нормами законодавства. 

Дар’я Климак