Праця прокуратури дозволила значно зменшити рівень дитячої злочинності

760
0

Співробітники прокуратури проводять консультативно-правові зустрічі з школярами відносно питань запобігання та протидії злочинності, захисту дітей від будь-яких форм фізичного або психічного насильства.

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 приділяється увага захисту дітей від будь-яких форм фізичного або психічного насильства, у тому числі і щодо попередження самогубства серед дітей.

На жаль, за умов соціально-економічної нестабільності виникають ситуації, коли діти, які є найбільш уразливими до критичних аспектів життя, стають правопорушниками, свідками, жертвами або мимовільними учасниками різних злочинів.

Враховуючи важливість і актуальність проблеми Запорізькою місцевою прокуратурою №3 з кінця 2016 року запроваджено проведення консультативно-правових зустрічей серед школярів з питань запобігання та протидії злочинності, корупції, захисту дітей від будь-яких форм фізичного або психічного насильства, у тому числі і щодо попередження самогубства серед дітей та з інших питань.

Зустрічі проводяться спільно з співробітниками служби у справах дітей Запорізької міськради, ювенальної пробації Запоріжжя, ювенальної превенції Дніпровскього відділу поліції. Школярі виявили зацікавленість і активно беруть участь в заходах.

За інформацією керівника Запорізької місцевої прокуратури №3 Валерія Прихожанова , наразі охоплені майже всі навчальні заклади Дніпровського та Хортицького районів Запоріжжя. Як наслідок, в тому числі і завдяки таким зустрічам рівень дитячої злочинності у 2017 році зменшився по Дніпровському району Запоріжжя на 61% та по Хортицькому району Запоріжжя на 50%.