У Запоріжжі відбудуться антитерористичні навчання

2738
2

Управління Служби безпеки України в Запорізькій області повідомляє, що в період з 24 по 26 квітня ц.р. на території Запоріжжя відбудуться антитерористичні навчання.

Тренування, що відбудуться в умовах, максимально наближених до реальних, організовує Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Запорізькій області за участю Національної поліції, Нацгвардії, ДСНС, інших регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом, органів влади та самоврядування.

Управління Служби безпеки України в Запорізькій області закликає мешканців і гостей регіону зберігати спокій у зв’язку із зосередженням у місті спецназівців й військових та з розумінням поставитись до можливих обмежень і незручностей.

Згідно ст. 15 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», заходи будуть проводитись в рамках учбової антитерористичної операції, в ході якої правоохоронці мають право здійснювати перевірку у громадян документів, що посвідчують особу, оглядати речі, що при них знаходяться або перевозяться ними, тощо. Також, в ході проведення навчань, можливе тимчасове обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів на вулицях та дорогах.

У випадку виявлення підозрілих предметів чи отримання інформації щодо протиправних дій невідомих осіб просимо негайно повідомляти правоохоронцям за номерами телефонів 15-68 (гаряча лінія УСБУ в Запорізькій області) або 102.