Відео про те, як бійці СБУ торгівця зброєю та наркотиками затримали

912
0

Співробітники Управління Служби безпеки України в Запорізькій області спільно з поліцією блокували у Мелітополі збут військових засобів ураження.
Оперативники спецслужби встановили, що місцевий мешканець скуповував зброю та боєприпаси для подальшого перепродажу, зокрема представникам кримінальних кіл. За місцем роботи на одному з СТО Мелітополя зловмисник обладнав підпільну «майстерню» з переробки пневматичної та травматичної зброї в бойову.
Співробітники СБУ задокументували кілька фактів реалізації зловмисником бойових гранат, та затримали його на робочому місці при спробі збуту гранат Ф-1 та РГД-5.
Під час проведення слідчих дій в «цеху» та за місцем проживання торгівця правоохоронці вилучили чотири гранати Ф-1, РГД-5 та РГН із запалами, револьвер, саморобний пістолет, велику кількість набоїв різного калібру і запчастин до зброї, незареєстровану мисливську та холодну зброю, а також метамфітамін та майже півкілограма марихуани.
У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення джерел походження зброї та притягнення до відповідальності всіх осіб причетних до незаконного обігу зброї та боєприпасів.