У Запоріжжі бійці СБУ блокували діяльність хакера з міжнародного угруповання

992
0

Співробітники управління Служби безпеки України в Запорізькій області у межах реалізації комплексу заходів із протидії кіберзлочинності блокували у Запоріжжі діяльність учасника міжнародного хакерського угруповання, який розповсюджував шкідливе програмне забезпечення.
За інформацією прес-групи СБУ, оперативники встановили, що мешканець Запоріжжя розробляв та використовував хакерські програми для зламу електронних платіжних систем, криптовалютних розрахунків та систем дистанційного обслуговування клієнтів банківських установ, переважно іноземного походження.
З використанням комп’ютерних вірусів зловмисник отримував дані зареєстрованих користувачів та паролі доступу до Інтернет-ресурсів. Через зараження інформаційних мереж хакер розраховував отримати несанкціонований доступ до електронних рахунків користувачів для привласнення коштів.
Під час проведення обшуку у помешканні зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з встановленим шкідливим програмним забезпеченням, електронні накопичувачі інформації з даними понад тисячі користувачів, серед яких переважна більшість громадяни інших держав.
Оперативники спецслужби також заблокували доступ до трьох віддалених серверів, за допомогою яких здійснювалось розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.
Зловмисник є представником закритого міжнародного форуму хакерського направлення, у рамках якого він просував свої розробки та обмінювався «досвідом» з учасниками міжнародного хакерського угруповання
У межах розпочатого кримінального провадження вилучене комп’ютерне обладнання направлено на проведення відповідних експертних досліджень.
Тривають слідчі дії.