Оновлена медична реформа: чого чекати енергодарцям?

565
0

В Енергодарі пройшло засідання щодо медичної реформи. До чергового обговорення доволі складних питань долучилися представники міської ради і медпрацівники

«16 листопада у Вінниці відбулося виїзне засідання МОЗ, на якому розглядалися всі проблеми медичної реформи в Україні. Енергодар в списку був у числі останніх по ефективності просування реформи», ­ — цітує МедіаЦентр міського голову Павла Музику.
Нагадаємо, що до кінця 2018 року в місті повинні були запрацювати два центри ­ первинної і вторинної медицини, працює лише перший.
До 1 липня міська влада зобов’язана виконати всі умови медичної реформи. В разі невиконання доручень міністерства Енергодар не буде отримувати фінансування від держави, що значно відобразиться на мешканцях міста, підкреслюють у виконкомі.
Центр первинної медицини відповідає за перші етапи виявлення захворювання. Сюди ж відносяться і сімейні лікарі. Вторинна медична допомога торкнеться 54 видів медичних послуг, серед яких представлені лабораторні дослідження, рентгенографія, ендоскопія.
Наразі ще майже 14 тисяч жителів міста не підписали декларації з лікарями. Чому? Не вистачає медперсоналу. Зараз міська влада намагається максимально залучити нові кадри до роботи в лікарнях. «Хвилюватися поки що не треба. Ніхто не залишиться без медичної уваги», ­ запевняє керівник комунального некомерційного підприємства «Міський центр первинної медико­санітарної допомоги» Галина Ганжа.
Також на нараді обговорили відмінності екстреної і невідкладної медичної допомоги. Вкотре пояснили, що висока температура не є вагомою причиною викликати екстрену допомогу. Вся справа в тому, що на кожні 10 тисяч населення має бути одна карета швидкої. В Енергодарі ж всього одна, бо, знову ж таки, не вистачає працівників.

Читайте также: Насильник, избивший девушку в Запорожской области, рассказал о своих мотивах