Запоріжанка відправляла дівчат в сексуальне рабство в арабську країну

2658
0

18-річна мешканка Запоріжжя відправляла в сексуальне рабство за кордон молодих дівчат. На її рахунку кілька епізодів, пов’язаних із переміщенням запоріжанок до Об’єднаних Арабських Еміратів та Туреччини.

Комунарський районний суд визнав винною мешканку міста Запоріжжя за частиною другою статті 149 (вербування та переміщення людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинені щодо неповнолітньої, повторно) та частиною першою статті 303 (втягнення особи в заняття проституцією з використанням уразливого стану цієї особи) Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, напочатку 2018 року обвинувачена, переслідуючи мету незаконного збагачення, організувала пошук дівчат, яких можливо схилити до надання інтимних послуг іноземним громадянам та в подальшому переміщала цих дівчат через державний кордон України для подальшої сексуальної експлуатації.

Крім цього, обвинувачена, скоїла злочин, пов’язаний із втягненням в заняття проституцією, схиливши одну з потерпілих дівчат до надання сексуальних послуг у місті Запоріжжя.

Так, влітку 2017 року, обвинувачена Л. знаючи, що її знайома К. знаходиться у скрутному матеріальному становищі, запропонувала дівчині зайнятись наданням сексуальних послуг, розказала про умови роботи та розмір оплати. Отримавши згоду обвинувачена сфотографувала К. та направила її фотознімки менеджеру в Об’єднані Арабські Емірати. Після погодження менеджера, обвинувачена організувала переліт К. до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Таким самим чином, наприкінці 2017 року, з метою подальшого надання сексуальних послуг, обвинувачена організувала переліт своєї знайомої С. до Туреччини.

Крім того, цю ж дівчину, в січні 2018 року, обвинувачена схилила до заняття проституцією у м. Запоріжжя. Так, зателефонувавши їй, обвинувачена запропонувала С. надати громадянину Ч. послуги сексуального характеру за 300 доларів США, з яких 100 доларів вона залишить собі. Дівчина погодилась, і після надання послуг обвинувачена передала їй грошові кошти в обумовленому розмірі.

В судовому засіданні Л. свою вину у вчиненні інкримінованих їй злочинів визнала повністю. Суд призначив обвинуваченій покарання у виді 5 років позбавлення волі та на підставі статтей 75, 76, 104 Кримінального кодексу України, звільнив її від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в 2 роки.

«Вирок поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції», — повідомляє прес-служба Комунарського районного суду Запоріжжя.