«Як вужі на пательні»: в суді почався допит свідків у справі «МДЛ Енергодар»

747
0

В Енергодарі, не без активної допомоги керівництва «Місто для людей», ширяться чутки про те, що всі суди програні, тож альтернативи керуючій компанії немає, але це не так

9 квітня в Запоріжжі відбулося чергове судове засідання. На початку адвокат позивачів Владислав Дьяченко намагався з’ясувати, чи відбулося засідання виконкому, на якому начебто прийняли рішення щодо керуючої компанії, адже ні Тетяна Баляба, ні Микола Захаров це рішення не бачили й вважають, що засідання було сфальсифіковано.

А от захисник відповідачів Дмитро Греков (тобто представник міської влади) стверджує, що проект рішення отримали всі. Незручні питання ставив і Сергій Хоролець, який є третьою стороною в цьому процесі, адже брав участь у скандальному конкурсі.

Взагалі ж, це засідання виявилося доволі плідним. З самого ранку й до кінця робочого дня в суді заслуховували свідків, в основному, членів та працівників виконкому, які причетні до цієї скандальної справи.

Всього з двадцяти одного свідка цього дня на судове засідання прийшли дев’ять. Серед них заступники міського голови Ігор Курдя й Василь Розводов, керуючий справами виконкому Володимир Біряк, головний юрист виконкому Дмитро Поліщук, член виконкому Віталій Каленський, заступник начальника управління комунальної власності Алла Терехова, член комісії, депутат Іван Леонтьєв, депутат Сергій Холод. Кожного попередили про відповідальність в разі брехні.

Зазначимо, що також говорили про загадкове засідання з приводу призначення «МДЛ», яке начебто відбулося в вихідний день у приміщенні «УКС», але відповідного протоколу немає. Питали й про те, чого одних членів комісії на нього запросили (звичайно, якщо воно справді було), а інших – ні. Зазначимо, що на окремі питання свідки так і не дали відповіді. Декому навіть стало погано настільки, що довелося виводити з приміщення суду.

Тож на наступному засіданні, яке відбудеться 6 травня, допит свідків продовжиться. А поки позивачі звертаються до енергодарців із проханням не платити за послуги «МДЛ», а дочекатися завершення судового процесу, повідомляє МедиаЦентрЄнергодар.

Каріна Стрєльнікова