Акваторія Азовського моря в Запорізькій області стала заказником (ВІДЕО)

1189
0

Нині заказник об’єднав більше 13 тисяч гектарів у межах Приморського району Запорізької області. Незабаром на цій території з’явиться охорона.

Азовське море — найбільш мілке у світі. Та не зважаючи на це, у його водах мешкають приблизно 80 видів риб, 150 видів безхребетних і 20 різновидів водоростів — макрофітів. Крім того, водне угіддя стало житлом для рідкісних і зникаючих видів фауни, наприклад, для севрюги звичайної або осетра руського. Та останнім часом біологічне різноманіття акваторії знизилось, у першу чергу через людську діяльність. На найвищому державному рівні вирішили боротися з проблемою, створили на території новий гідрологічний заказник. 11 квітня Петро Порошенко підписав відповідний указ.

До складу заказника увійшла двокілометрова акваторія Азовського моря в межах Приморського району та однокілометрова територія навколо заказника Коса Обіточна, розташована у цьому ж районі. Міністр екології та природних ресурсів України — Остап Семерак, на офіційній сторінці Міністерства обґрунтував основні причини нововведення так:

Рибні ресурси Азовського моря вкрай виснажені і потребують відновлення. Виною цьому є браконьєрство, надмірний промисловий вилов і забруднення довкілля. Якраз цей заказник ми створюємо, щоб отримати екологічний коридор, який об’єднає всі території та об’єкти природно-заповідного фонду і сприятиме відновленню рибних ресурсів Азовського моря.