В Запоріжжі працює курс публічного виступу для дітей волонтерів (ФОТО)

796
0

Добігає кінця друга хвиля проекту, який дарує щирі емоції та посмішки дітей, – «Курс публічного виступу». Проект організований фахівцями «Запорізького медіа-центру» у співпраці з професійними акторами, психологами та журналістами за підтримки меценатів Ольги Ревчук та Олександра Костянтинова.

Неталановитих дітей не буває! Цим талантам потрібно лише трошки допомогти розкритися. Другий місяць діти волонтерів Віра, Кирило, Еля, Віка, Ян, Оскар та Дмитро оволодівають уміннями презентувати себе, розкуто та впевнено виступати перед широкою аудиторією, захоплювати своїми ідеями інших. Вікова різниця між учасниками (дівчатам та хлопцям від 10-ти до 15 років) не заважає їм почуватися комфортно. Навпаки, на одному із перших занять старші Кирил та Віра залюбки виконували вправи, які їм були задані найменшими. А найініціативнішим та сміливим виявився 11-літній Дмитро.

Тішить дитяча вмотивованість – заняття відбуваються вечорами та у вихідні дні. Чим конкретно займаються учасники проекту?

На заняттях з акторської майстерності під керівництвом Олени Крапивки вони вчилися основам володіння голосом: розігрівати голосові зв’язки, пропрацьовувати артикуляційний апарат, промовляли складні буквосполучення та скоромовки, правильно інтонувати. А для того, щоб позбавитись від м’язових затисків, відпрацьовували певні вправи, які були інколи навіть смішними. Але сміх – найкраща запорука створення єдиної команди:)

Психологи Федір Неткал та Марія Вільхова пропонували вправи, які допомогли учасникам приймати узгоджені колективні рішення, презентувати маленькі завдання разом, а не поодинці. Підлітки були спочатку трохи розгублені, але потім включилися в процес, відчули, що вони можуть працювати в парах, трійках, маючи при цьому гарний настрій та спільну мету.

Також на заняттях діти приміряли на себе ролі, зокрема, мера міста, керівника компанії, менеджера з продажів, вчилися переконувати інших у власних перевагах.

Під керівництвом журналісток Єви Миронової та Ганни Чуприни учасники «Курсу публічного виступу» пройшли медіа-практику, дізналися про тонкощі, які допомагають давати цікаві інтерв’ю, а також працювали над умінням слухати і – головне – чути одне одного.


Фінальним акордом проекту, крім створення самопрезентацій за допомогою майстрів Анни Рєзнікової та Романа Матвієнка, має стати запис соціального відеоролика на тему «Ми обираємо життя без наркотиків». Сценарій вичитаний, ролі розписані. Учасники й тренери проекту з нетерпінням чекають цієї події:)

Фото Анни Рєзнікової та Романа Матвієнка