За фінансування тероризму запоріжець отримав 8 років позбавлення волі

1050
0

Сьогодні, 16 травня, Куйбишевським райсудом Запорізької області ухвалено вирок за обвинуваченням громадянина в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258 КК (терористичний акт) та ч.2 ст.258-5 КК (фінансування тероризму).

За інформацією прес-секретаря суду, громадянина Б. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 258-5 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на вісім років з позбавленням права обіймати керівні посади з організаційно-розпорядчими функціями та здійснювати фінансово-господарську діяльність на строк (два) роки та з конфіскацією майна.

За ч.3 ст.258 КК України обвинуваченого виправдано у зв’язку з тим, що органом обвинувачення в суді не доведено участі обвинуваченого у вчиненні терористичного акту. Міру запобіжного заходу обвинуваченому до вступу вироку в законну силу залишено тримання під вартою.

Відповідно до ст. 72 ч. 5 КК України (в редакції Закону від 26.11.2015 року за №838-VIII) зараховано громадянину Б. у строк відбуття покарання затримання та попереднє ув’язнення з 01 липня 2016 року по день набрання вироком законної сили, із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. Цивільні позови потерпілих – залишено без розгляду.