У Запоріжжі СБУ припинила діяльність наркоугруповання (ФОТО)

1382
0

Співробітники Управління Служби безпеки України в Запорізькій області спільно з поліцією припинили у Запоріжжі діяльність кримінального угруповання, учасники якого спеціалізувались на виробництві та збуті наркотиків.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи, яку очолював місцевий кримінальний авторитет на прізвисько «Григора», входили раніше судимі мешканці обласного центру. У приватному домоволодінні одного із учасників угруповання, зловмисники обладнали нарколабораторію, де виготовляли амфетамін та метамфетамін, а також вирощували марихуану. Готовий «товар» наркоділки реалізовували на території регіону через розгалужену мережу дилерів. За попередньою інформацією щомісячний «прибуток» від нелегального бізнесу становив майже півтора мільйона гривень.

Правоохоронці затримали трьох активних членів угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час виробництва чергової партії наркотиків. У ході проведення шістнадцяти одночасних обшуків за місцями проживання наркоторгівців правоохоронці вилучили понад двісті п’ятдесят грамів психотропів, майже п’ять кілограмів підготовленої до збуту наркомісткої коноплі, а також обладнання для виготовлення та фасування наркотиків, чорнові записи із даними про клієнтів та постачальників, вогнепальну та холодну зброю.

За цінами «чорного ринку» вартість вилученого товару становить приблизно один мільйон гривень. Наразі вилучені наркотики та зброя направлені для проведення відповідних експертиз.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєні злочину. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших причетних до нелегального бізнесу осіб, повідомили в прес-групі УСБУ регіону.

 

читайте также: Запорожский проспект 65 лет назад представлял собой цветущую клумбу (Фото)