Депутат Ярослав Гришин выиграл суд; CМИ опровергнет недостоверную информацию (ДОКУМЕНТ)

758
0

В среду, 22 мая, Шевченковский райсуд Запорожья вынес решение по так называемому громкому делу «Ярослав Гришин vs 061.uа» по иску правозащитника к одному из популярных интернет-изданий города о защите чести, достоинства, деловой репутации и признании информации недостоверной.  О победе своего друга сообщил адвокат, депутат Запорожского горсовета, лидер фракции УКРОП Михаил Прасол на своей странице в Facebook.

«У суді ми довели, що сайт ще торік опублікував неправдиві відомості, тобто фактично розповсюджував фейки та вибірково маніпулював інформацію щодо мого друга, колеги, адвоката Ярослава Гришина. За рішенням суду, розміщена на сайті 061 певна інформація – недостовірна і має бути спростованою.

По-перше, Ярослав Гришин казав правду, – загиблий у ДТП пішохід мав смертельну дозу сп`яніння у 3,2 проміле, хоча тоді журналісти повідомили іншу інформацію. По-друге, недостовірною суд назвав і публікацію ЗМІ щодо «тиску на журналістку». Тиску не було і таку інформацію не можна використовувати в новинах», — написал депутат Михаил Прасол.

Также депутат опубликовал документ – решение Шевченковского районного суда Запорожья от 22.05.2019 года. Там идёт речь об опровержении информации о Гришине в публикациях «Запорожские медики, приехавшие на вызов по ДТП Гришина, не посчитали сбитого мужчину пьяным…», а также «Ярослав Гришин оказывает давление на журналистку 061…».

Михаил Прасол отметил, что уважает журналистов, несмотря на всю принципиальность и фактически политическую важность дела.

«Окремо наголошую, — таке рішення суду важливе ще і тому, що горе-прокурор Запорізької області Валерій Романов ніяк не заспокоїться, тисне і намагається у будь-який спосіб політично використати кримінальну справу проти Ярослава.

Відзначу, ми поважаємо журналістів і розуміємо принципи їхньої професії. Однак ця справа із самого початку була надто принциповою для мого друга Ярослава та всієї нашої команди. Ми відстоювали вагому правдиву позицію і врешті перемогли», — написал Прасол.