Запорізькі селяни зацікавлені у розвитку сімейного фермерства

478
0

В облдержадміністрації днями відбувся семінар на тему: «Реєстрація сімейної ферми: особливості обліку, оподаткування та регулювання трудових відносин», який провела Кооперативна академія сільськогосподарської консультаційної служби.

У семінарі взяли участь фермери, аграрії, представники сільськогосподарських кооперативів та господарств. У заході також взяв участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Ясинецький.

— Стабілізація та подальший розвиток сімейних ферм та кооперативів є перспективним напрямком економічного розвитку регіону, що дає можливість створення нових робочих місць, покращення благополуччя та підняття життєвого рівня сільського населення Запорізької області. Нині в регіоні дуже багато людей мають бажання створити та розвивати сімейні ферми. Урядом передбачено 5 млрд 900 млн грн на заходи розвитку сільського господарства. Проте, щоб отримати цю державну підтримку, необхідно мати статус сімейної ферми чи сількогосподарського кооперативу, — зазначив Олександр Ясинецький.

Учасники заходу обговорили правові аспекти створення сімейної ферми у сучасних умовах, державні програми підтримки фермерів та сількогосподарських кооперативів, питання податків та оформлення трудових відносин для сімейних ферм тощо.

Як повідомляє департамент інформаційної діяльності ЗОДА, більш детально з програмою підтримки фермерства та сільськогосподарської кооперації та переліком необхідних документів можна ознайомитися за посиланням.