Рецидивісти з Запоріжжя вимагали у потерпілого 41 тисячу долларів США

852
0

Повідомлено про підозру трьом запоріжцям, які викрали мешканця Бердянську та вимагали в нього 41 тисячу доларів під загрозою вбивства

За інформацією пресс-служби прокуратури області, триває розслідування у кримінальному провадженні за. ч.2 ст. 189 КК «Вимогання з погрозою застосування насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб», ч.2 ст. 146 КК «Викрадення людини, вчинені з корисливих мотивів».

Відтак, 13 червня, перебуваючи у Бердянську, троє мешканців міста Запоріжжя (усі раніше судимі), діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, викрали 35-річного мешканця Бердянська, якого насильно посадили в автомобіль «MERCEDES – BENZ», таким чином позбавили волі потерпілого протягом тривалого часу і заподіяли йому фізичних страждань.

Крім того, вищевказані особи вимагали від потерпілого грошові кошти у сумі 41 000 доларів США. Під час оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції виявили транспортний засіб по вулиці Європейській, на якому пересувались зловмисники. Поліцейські заблокували мікроавтобус, після чого затримали фігурантів та звільнили заручника. Наразі злодіям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України.