Спроба №3: скандальна сесія міськради знову була зірвана

526
0

У п’ятницю, 5 липня, в Енергодарі відбулася чергова спроба  продовжити сесію міської ради. Але, вже за недоброю  традицією, далі початку засідання справа так і не пішла. Конференц­зала майже під зав’язку була заповнена людьми. Депутати навіть зібрали кворум, а це останнім часом буває нечасто. Ось тільки з питаннями, запропонованими на розгляд міським головою Павлом Музикою, присутні категорично не погодилися

Окрім шести досі нерозглянутих питань, додатково на  сесію було  винесено ще 16. Але головне, що турбувало присутню на засіданні  громаду –  тарифи на воду і тепло, заробітна плата працівників «Тепловодоканалу», відставка секретаря міської ради Лесі Нікітіної та розпуск виконкому.

Депутат Сергій Хоролець зазначив, що питання заробітної плати робітників «ТВК» сьогодні є одним із найважливіших.

«Я вважаю, що працівники повинні отримати свою зарплату в повному обсязі. Ми не можемо залишати людей на одинці з самими собою,  їхні сім’ї не повинні страждати», ­ сказав він.

На вимоги присутніх починати засідання сесії саме з тих питань, які вони озвучили, міський голова не реагував. А після декількох виступів депутатів і зовсім покинув сесійну залу.

Після цього присутні традиційно вирушили на пошуки мера, аби, якщо не продовжити сесію, то хоча б домогтися відповіді на хвилюючі їх питання. Та діалог в його кабінеті теж так і не відбувся.

«Ситуація та поведінка мера Енергодара неприпустимі. В першу чергу, це  велика неповага до нас як до  жителів міста. Єдине, що мене радує, це те, що сесійна зала була повна небайдужих городян. І якщо ми і надалі будемо себе так принципово поводити, то завжди зможемо відстояти свої інтереси», ­ дав оцінку подіям, які відбулися того дня, громадський активіст Іван Сердюк.

Так, вже в кабінеті мера робітники «Тепловодоканалу», депутати, громадські активісти та пенсіонери отримали змогу поговорити з міським головою сам на сам.

Люди висловили своє обурення ситуацією стосовно заробітної плати. Депутати ж закликали мера до конструктивного обговорення всіх питань та повернення до сесійної зали. Та на пропозицію присутніх Павло Музика  в чергове не погодився та  покинув власний кабінет.

Городяни, які прийшли у цей день до будівлі міської ради, дуже схвильовані  подіями, що відбуваються в місті. Чого  очікувати далі, люди навіть уявити не можуть, бо з кожною сесією все тільки ускладнюється. Тому питання, коли вже енергодарці заживуть по­новому,  залишається відкритим.

 

Варвара Соболева