Свіже соцопитування напередодні виборів 21 липня: у Запоріжжя нові лідери, але не партії (ФОТО)

1113
0

У Запоріжжі протягом 25 червня – 2 липня Центр стратегічного розвитку територій провів опитування серед жителів двох мажоритарних округів №75 – Дніпровський, Заводський райони і №76 – Вознесенівський, Хортицький райони. Стали відомі нові лідери на округах.

Згідно результатів опитування, проведеного Центром стратегічного розвитку територій – 55% готові взяти участь у виборах до Верховної Ради 21 липня.

«Якби парламентські вибори проводилися цієї неділі, за якого кандидата Ви б проголосували?»

Округ №75 (Дніпровський та Заводський райони Запоріжжя):

Віктор Бусько, від партії «Опозиційний блок» – 11,5%.
Ярослав Гришин, самовисування – 19,1%.
Сергій Кальцев, від партії «Опозиційна платформа – За життя» – 7,5%.
Віталій Рябцев, від партії ВО «Батьківщина» – 2,0%.
Роман Соха, від партії «Слуга народу» – 12,0%.
Інший кандидат – 1,5 %
Важко відповісти – 1,4%

Округ №76 (Вознесенівський та Хортицький райони Запоріжжя):

Михайло Прасол, самовисування – 18,5%.
Анатолій Пустоваров, від партії «Опозиційний блок» – 10,0%.
Євген Шевченко, від партії «Слуга народу» – 11,09%.
Микола Ярмощук, від партії «Опозиційна платформа – За життя» – 7,3%.
Інший кандидат – 5,0%
Важко відповісти – 3,2%

Вагались відповісти 1,4 – 3,2 % опитуваних. Іншого кандидата обрали б – 1,5 – 5,0% респондентів. в

Як повідомляється, підтримка серед політичних сил у цих округах падає у партії «Слуга народу» — її готові підтримати 23,0% тих, хто має намір голосувати. «Опозиційний блок» – 21,5 %.

Характерно, що підтримка росте у кандидатів-самовисуванців – зараз 37,6%. Як зазначаю респонденти, голосуватимуть 21 липня на користь тих кандидатів у народні депутати кандидатів, які вже тривалий час працюють на округах, вирішують проблеми місцевих жителів.

Відповідаючи на запитання: «Якби парламентські вибори проводилися цієї неділі, за якого кандидата Ви б проголосували?» запоріжців відповіли так. На округу №75 більшість отримує Ярослав Гришин (самовисування), а на округу 76 — підтримують кандидата Михайла Прасола, самовисування.

Зазначимо, опитування проводилось 25 червня – 2 липня 2019 року серед населення Вознесенівського, Хортицького, Дніпровського та Заводського районів міста Запоріжжя віком від 18 років і старші за репрезентативною за віком, статтю і районами вибіркою, яка становить 3100 респондентів методом формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Теоретична похибка не перевищує 2%, за довірчої ймовірності 95%.