“Українська стратегія Гройсмана” проходить в Раду: останні дані соцопитувань

1041
0

Соціологічне опитування, проведене Центром соціальних експертиз Інституту соціології (Національної академії наук України), показало, що партія «Українська стратегія Гройсмана» приєдналась до числа тих політсил, які проходять у новий парламент.

Ці дані підтвердили прогнози експертів, що партія чинного Прем’єра, незважаючи на спроби деяких конкурентів занизити її рейтинги, має достатній потенціал росту, щоб подолати 5% прохідний бар’єр і, очевидно, буде і далі нарощувати свої шанси.

Загалом, згідно з дослідженням, за десять днів до виборів з тих українців, хто планує голосувати і вже визначився зі своїм вибором, за партію «Слуга народу» віддали б свої голоси 39,0%, за партію «Опозиційна платформа ­ За життя» ­ 12, 1 %, за партію «Європейська Солідарність» ­ 7,9%, за партію «Голос» ­ 7,4%, за ВО «Батьківщина» ­ 7,3%, за партію «Українська Стратегія Гройсмана» ­ 5,1%.

Оскільки за результатами виборів буде формуватись не тільки склад парламенту, а й новий уряд, то соціологи цікавляться, кого виборці хотіли б бачити на посаді прем’єр­міністра України.

Серед усіх можливих кандидатів на пост прем’єр­міністра України найбільший рейтинг мають два основні претенденти: Юрій Бойко ­ 13,2% і діючий голова уряду Володимир Гройсман ­ 12,7%. Різниця в рейтингах цих кандидатів незначна і знаходиться в межах статистичної похибки вибірки. Тому Володимир Гройсман має усі шанси залишитись на своїй посаді, але це залежатиме від того, скільки прихильників його прем’єрства підтримають його політичну силу.