У Запоріжжі патрульна поліція укрила факт скоєння ДТП високопосадовцєм ГУНП?

964
0

Ганебно, якщо підтвердиться звістка, що укрито факт дорожньо-транспортної пригоди, яка відбулася з вини одного із співробітників Запорізького управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції в Запорізькій області. Ще ганебніше, якщо не підтвердиться.
Як повідомило «Верже» джерело із прокуратури Запорізької області, 31.12.2018 року працівник ЗУ ДВБ, керуючи своїм автомобілем не поступився автомобілю, що рухався по головній дорозі по круговому руху, та зіткнувся із автомобілем мешканця Запоріжжя.

На місце пригоди були викликані працівники патрульної служби поліції, які зафіксували факт ДТП та зареєстрували у Комунарському відділенні поліції. Однак, вказавши дані невинуватого водія, працівники поліції з незрозумілих причин особисті відомості про порушника в офіційних документах не зазначили взагалі. Тобто банально, можно припустити, укрили.

Це було зроблено мабуть тому, що він є працівником внутрішньої безпеки поліції та здійснює контроль за діяльністю рядових працівників поліції.
В результаті винна у ДТП особа до адміністративної відповідальності притягнута не була, про факт вчинення транспортної пригоди за участі цього поліціянта керівництво ані нацполіції, ані керівництво Департаменту внутрішньої безпеки офіційно повідомлені не було, що є грубим порушенням відомчих нормативних актів.

Як наслідок, службового розслідування за цим фактом проведено не було.
До того ж, високопосадовець, який вже кілька років використовує автомобіль, на якому вскочив в ДТП, жодного разу відомості про право управління ним до декларацій про свій майновий стан не вносив.

Отже, живемо по новому? Чи по старому?