Вчителька з Мелітополя стала переможницею премії Global Teacher Prize Ukraine

581
0

Премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила цьогорічного переможця. Найкращим учителем України стала Наталя Кідалова з міста Мелітополя Запорізької області. Вона викладає англійську мову, українську мову і літературу в Мелітопольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 23.

Цими вихідними у Національній опері України відбулось урочисте нагородження переможців премії, приурочене до  Всесвітнього дня вчителя.

На «вчительський Оскар» номінували майже три тисячі українських педагогів. Серед усіх учасників поетапно було відібрано ТОП-50, а потім ТОП-10. У Департаменті освіти і науки облдержадміністрації повідомили, що в десятку кращих учителів України, окрім Наталії Кідалової, увійшла вчителька англійської мови Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» Наталія Гутарук.

– Шалено щаслива, що я вчителька. Якби я не отримувала жодної копійки, я однаково ходила б на роботу. Все робити по любові – головний інгредієнт успіху. Мій досвід учителювання переважно казковий. Пам’ятаєте казку Андерсена «Принцеса на горошині»? Так от я – та горошина, яка не дає заспокоїтися, завжди надихає і учнів, і колег, і себе на вихід із зони комфорту, закликає не зупинятися і не задовольнятися тим, що є. Критичне мислення, емпатія, активне слухання, комунікативні навички, ситуативне лідерство, робота в групі, інформаційна грамотність – на мою думку, ці компетенції важливіші за знання граматичних правил або правильне відтворення подій, зображених у романі, – зазначила переможниця під час вручення.

Окрім звання найкращої вчительки країни Наталія Кідалова отримає 250 тисяч гривень, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та один рік безкоштовного навчання від «Освіторії». Також її ім’ям назвуть астероїд.

Нагадаємо, Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала в 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation – засновником світової щорічної премії Global Teacher Prize.

Її створили, щоб підкреслити важливість і визнання вчителів на найвищому рівні, популяризувати новаторські підходи в освіті. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти – перша і єдина премія такого масштабу.