У ВЦ «Козак­Палац» відбувся форум інновацій та кооперації «InCo Forum­2019»

635
0

Вже вчетверте у ВЦ «Козак­Палац» відбувся масштабний міжнародний форум інновацій та кооперації «InCo Forum­2019». Захід обєднав учасників з України, Норвегії, Швеції, Грузії, Франції, Австрії, Туреччини. У дискусіях взяли участь представники влади, дипломатичного корпусу, провідні інвестори та бізнесмени регіону.

Форум був організований Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою торгово­промисловою палатою і Торгово­промисловою палатою України. Під час урочистого відкриття українських та іноземних підприємців привітав голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Мені приємно бути тут та вітати стількох гостей. З кожним роком форум трансформується, стає цікавим для більшої кількості українських та іноземних підприємств. Під час дискусії хочеться почути справжні думки людей: що турбує чи заважає бізнесу та інвесторам.

Як зазначив президент Запорізької торгово­промислової палати Володимир Шамілов, основною темою форуму цього року обрано інновації – як фактор конкурентоспроможності бізнесу, ефективного розвитку територій і державного управління.

Торгово­промислову палату України на форумі представив потужний «десант» авторитетних спікерів. У їх числі – віцепрезидент Торгово­промислової палати України Михайло Непран, координатор Європейського офісу ТПП України Ральф Ловак, представник ТППУ в Австрійській Республіці Райнер Рудольф Штальтнер, голови профільних комітетів ТППУ Володимир Власюк, Олег Лиховид.

Під час заходу відбулося підписання угоди про співпрацю між Запорізькою торгово­промисловою палатою і Проєктом Міжнародного Торгового Центру «Сприяння виходу МСП плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості».

На учасників «InCo Forum­2019» також чекали лекції у рамках трьох тематичних дискусій — інновації в промисловості: від ідеї до впровадження, «промисловий безвіз» для українського експорту до ЄС; смарт­технології в управлінні підприємствами та територіями; майбутнє держави – за розвитком IT­технологій, тематична секція «Інновації в ОСББ». А також ­ спеціалізовані виставки «Будівництво та енергозбереження», експозиції інновацій від промислових, консалтингових, будівельних компаній України.