Гуляйпільський фестиваль «Вольниця» зібрав творчі таланти громад

634
0

З нагоди святкування 131-ї річниці від дня народження ватажка повстанського руху на Півдні України Нестора Махна в м. Гуляйполе відбувся ХІ обласний фестиваль народного мистецтва «Вольниця».

Захід традиційно організували Гуляйпільська міськрада, департамент культури, туризму та релігій облдержадміністрації та обласний методичний центр культури і мистецтва.

Фестиваль на честь легендарного отамана Нестора Махна тривав два дні у культурно-спортивному комплексі «Сучасник». У перший день виступили дитячі колективи, наступного дня долучилися дорослі колективи. Загалом на фестивалі виступив 81 колектив із міст Бердянська та Токмака, Більмацького, Василівського, Вільнянського, Кам’янсько-Дніпровського, Новомиколаївського, Оріхівського, Чернігівського, Пологівського і Гуляйпільського районів.

У фоє культурно-спортивного комплексу відбулися виставка-інсталяція «Край, де гуляли тарпани», креативна виставка «Куточок маленького українця», виставка декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва «Шедеври Гуляйполя» та виставка-ярмарок краєзнавчої літератури «Хранителі історії Гуляйпільщини».

За підсумками фестивалю народного мистецтва «Вольниця» визначено переможців у номінаціях:

«Хореографічні колективи», «Розмовний жанр», «Вокальні гурти, ансамблі», «Інструментальні ансамблі, оркестри народних інструментів, малі інструментальні форми»,  «Фольклорні колективи», «Хорові колективи».