У Запоріжжі правоохоронці затримали членів зухвалої банди рекетирів (Відео)

3060
0

Оперативниками управлінь стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки Національної поліції в Запорізькій області викрито діяльність озброєної банди, якою здійснювалися угони автомобілів, вимагання, розбійні напади, а також викрадення людей. Один із членів банди також готувався до вбивства керівника спецпідрозділу у зв’язку із виконанням ним своїх службових обов’язків.

Сьогодні, 30 листопада, затримано п’ять членів цієї банди, організатора та найактивніших учасників організованої злочинної групи, до складу якого входить понад 20 осіб.

Наразі готуються для вручення письмові повідомлення про підозру. Затриманим буде вручено письмове повідомлення про підозру за угони автомобілів (ч. 3 ст. 289 КК України), викрадення та позбавлення волі підприємця (ч. 3 ст. 146 КК України), розбійний напад (ч. 4 ст. 187 КК України), вимагання (ч. 4 ст. 189 КК України), а також за готування до вбивства керівника спецпідрозділу (ч. 1 ст. 14 — ст. 348 КК України).

Після завершення всіх процесуальних заходів затриманим буде повідомлено про підозру. Працівники прокурати Запорізької області будуть звертатися до суду з клопотанням щодо обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. З метою притягнення до відповідальності усіх учасників банди вживаються заходи з їх розшуку та затримання, повідомили у прес-службі прокуратури області.