У ЗАПОРІЖЖІ ПРОЙШОВ ПЕРШИЙ ФОРУМ ЛІДЕРІВ ДУМОК

762
0


Сотні
гостей впродовж всього дня вчились у топових спікерів, як заробляти на блогах, співпрацювати з лідерами думок для просування свого продуктупідвищувати свій соціальний бренд та розширювати аудиторію  у соцмережах.

«Лідери думок — це люди із певним авторитетом і сформованими поглядами, які вони транслюють через соціальні мережі. Їхня думка впливає на масову аудиторію. Читачі  вважають її експертною», — наголосили організатори заходу.

З самого ранку до Виставкового центру «Козак­Палац» завітало багато гостей, які мали нагоду послухати лекції, відвідати практичні заняття і ознайомитися з діяльністю  запорізьких громадських організацій.

Ближче до вечора людей в залі побільшало, бо на головну сцену мали вийти провідний «троль» українського Інтернету Олексій Дурнєв, відомий журналіст та засновник проєкту skrypin.ua  Роман Скрипін і акторка, телеведуча Яніна Соколова.

Так, Олексій Дурнєв  розповів, як він веде свій YouTube­канал та заробляє на ньому, і наголосив, що контент має бути цікавим, щоб глядач сказав: «Я провів дві години з користю».

У свою чергу Роман Скрипін поділився думками, як виводити своїх  співрозмовників на «меми» на прикладі свого інтерв’ю з колишнім політиком Олегом Царьовим, яке вийшло у 2014 року на Громадському ТБ. У ньому  вони говорили про втрату Криму, Майдан. Під час розмови політик відстоював проросійську позицію і зазначив: «Бандерівська ідеологія — це коли людей вбивали сотнями тисяч, тому що вони не були українцями. Так, волинська різня». Також Олег Царьов наполіг на тому, що Друга світова війна почалась у 1941 році, а не як сказав ведучий — у вересні 1939 року.

— Немає секрету створення «мему», як це було з Царьовим. «Меми» народжують ті, хто приходить до вас у студію. Вони бояться сказати, що чогось не знають, і «молотять» казна­що. Нам це дає хайп, підписників і перегляди. Ось така схема, — поділився Роман Скрипін. — Головне ­ довіра аудиторії і глядача. Як здобувати довіру? Бути собою і відвертим з глядачем.

Журналіст також зазначив, що наразі левова частка їхнього заробітку — донейти (пожертвування ­ авт.). 

— Поки ви не почнете рухатися вперед самостійно і пробувати абсолютно різні речі, заходити з різних боків, думати наперед, ставати для самого себе менеджером — нічого не буде, — підсумував Скрипін.

Останньою на головній сцені виступила наша землячка Яніна Соколова. Вона розповіла про свої проєкти. Телеведуча розповіла, що перш ніж випустити  в ефір черговий випуск, вона не вірить в те, що змогла на камеру певні моменти сказати. Яніна зазначила, що її програми дивляться в Росії, «хейтять», але тим не менш накручують перегляди в YouTube.

На своїй сторінці в Facebook телеведуча написала пост про свій приїзд до Запоріжжя, який викликав неоднозначну реакцію у підписників : «Мене з містом зараз нічого не пов’язує, окрім спогадів. Я думаю про те, як же так сталося, що воно мені стало зовсім чужим. Ці вулиці. Люди. Заводи. Ідеологія більшості. … Зараз моїм дітям 6 і 9. Вони не схожі на дітей мами з русифікованого міста. Мирон у 3 спитав, що таке «спасіба», Микола мало розуміє, чому я носила сережки з Путіним у 12 і чому бабуся і мама переходять на російську, коли інколи сперечаються. Я думаю про інше. Як важливо молоді з цих проросійських регіонів дати те, що їх спонукатиме бути іншими тоді, коли навколо «какая разніца»…. Але я точно знаю, що родинна ментальність ладна виводити на інший рівень тоді, коли все навколо чинить супротив. Зробіть зі своїх дітей українців. Тоді ви точно знатимете, що прожили недаремно…».

Зазначимо, що Яніна Соколова взяла участь у зйомках «Ukraїner», в якому виступила амбасадором Запоріжжя: «Цей фільм про людей, які народились в українських містах і розповідають українцям про своє місто. Ми катались по Дніпру, були в неймовірно красивих місцях, я їздила туди, де прожила левову частку свого життя… Це було зворушливо. Впевнена, що вам сподобається цей випуск».

Телеведуча також відповіла на декілька питань учасників форуму. Так, вона зазначила, що Запорізький академічний обласний український музично­драматичний театр імені Володимира Магара ­ одне з найкрасивіших театральних місць, яке вона коли­небудь бачила. Відповіла Яніна і на питання, за що не любить Олексія Дурнєва.

— Я дуже негативно ставлюсь до людей, яким би хотілось сказати фразу: «Не уверен, не пи…». Чому така фраза? Я вірю в українське кіно, і мені дуже сумно, що стрічки збирають мало коштів в прокаті. Коли ми з Романом Скрипіним виграли грант на зйомки фільму, який будемо показувати в Інтернеті, пан Дурнєв разом з проросійським блогером, якого я б удушила, якби він тут стояв поруч зі мною, не посоромилась би, озвучив тезу, що ми, мовляв, деребанили державні гроші. Людина не розібралася в питанні, вона не спитала мене, навіщо це все? Чому? Вона просто облила брудом. У мене наразі відсутня повага до цієї людини, але є повага до проєктів, які він робить. Це талановито. Все, — відповіла Яніна.

Наостанок телеведуча побажала всім не втрачати віру в себе і позбутися «токсичних» людей навколо себе, які вселяють зневіру, заважають розвиватися, людей, після спілкування з якими виникає дискомфорт.

Наприкінці заходу були нагороджені запорізькі блогери, за яких проголосували люди. Так, кращим на YouTube став Technozon, в Instagram — Аліна Бойчук, а в Facebook — Роман Акбаш. Щоправда, заповітну статуетку отримав лише Роман Акбаш, дві інші хтось «позичив». Втім, організатори наголосили, що в найближчий час зроблять нові статуетки і вручать переможцям.

Іванка ВОЛОЩУК