У Запоріжжі суд жорстко покарав кровавого вбивцю

755
0

За наслідками підтримання Запорізькою місцевою прокуратурою №3 публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.1 ст.115 України (умисне вбивство) мешканця міста визнано винним у пред’явленому обвинуваченні та притягнуто до кримінальної відповідальності вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

У ході проведеного досудового розслідування та під час судового розгляду обвинувального акта у кримінальному провадженні сукупністю доказів, наданих суду прокурором, переконливо підтверджено, що у травні 2018 року 29-річний обвинувачений, перебуваючи на сходовому майданчику гуртожитку, знаходячись при цьому у стані алкогольного сп’яніння під час раптового дріб’язкового конфлікту, що виник на ґрунті неприязних відносин з власним сусідом П., одним ударом ножа, який він постійно демонстративно носив з собою, неодноразово погрожуючи ним іншим сусідам, спрямувавши цей удар в серце, холоднокровно позбавив життя потерпілого.

Після чого спокійно пішов з місця злочину до себе в житло, де невдовзі і був затриманий поліцейськими, що прибули на виклик.
Проголошеним судовим вироком обинуваченого визнано винним у вчиненні умисного вбивства, з призначенням за нього кримінального покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.
Сторона захисту з вироком не погодилася та оскаржила його в апеляційному порядку. Апеляційний розгляд справи за рішенням Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду доручено провести Дніпровському апеляційному суду. За наслідками такого розгляду судовою колегією ухвалено апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишити без задоволення, а обвинувальний вирок суду першої інстанції щодо зловмисника – без змін.
Органами прокуратури Запорізької області, що підтримували публічне обвинувачення у вказаному провадженні, шляхом застосування належної правової процедури забезпечено невідворотність настання справедливого кримінального покарання щодо особи, визнаної в судовому порядку винною у вчиненні особливо тяжкого насильницького кримінального правопорушення проти життя.