У Запорізькому краї заклади та організації розіграють грант для розвитку культури

1023
0

Міністерство культури повідомляє про початок прийому конкурсних заявок на отримання інфраструктурних грантів для розвитку сектору «Культурні та креативні індустрії». Організатор конкурсу – програма «House of Europe», що фінансується Європейським Союзом та створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС.

Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

До участі в конкурсі «Культурні та креативні індустрії» запрошуються комунальні заклади культури, неурядові організації, а також усі інші організації, які працюють у сфері культури або молоді. Зокрема, це будинки культури, бібліотеки, музеї, художні та музичні школи тощо.

До конкурсу допускаються три категорії заявок, кожна з яких пропонує малі та великі гранти: краудфандингові гранти (як для державних чи комунальних, так і для неурядових організацій); гранти для державних і комунальних  закладів культури; гранти для громадських організацій.

Переможці конкурсу отримають фінансування на розвиток культурної інфраструктури (будівництво, реконструкцію, придбання обладнання) до 3000 євро або до 6000 євро.

Довідково.

Кінцевий термін подачі конкурсних заявок 28 листопада 2019 року о 15.00. Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням.