У Запорізькому краї збільшився максимальний розмір допомоги по безробіттю

965
0

В Запорізькому краї станом на 1 грудня чисельність безробітних громадяні становила 17 тисяч осіб, з них 12,8 тисячі осіб отримують допомогу по безробіттю.

Серед них мінімальну, в розмірі 610 гривень – 2602 безробітних, у розмірі 1630 гривень – 1365, а максимальний розмір допомоги по безробіттю отримують 1072 особи.

З 1 грудня ті, хто отримує максимальну допомогу по безробіттю (яка розраховується в процентному співвідношенні від середнього доходу за останні шість місяців роботи і не може перевищувати чотири прожиткових мінімумів), будуть отримувати 8 408 гривень на місяць. При цьому розмір мінімальної допомоги по безробіттю залишиться без змін.

При мінімальному розмірі (610 гривень) допомога виплачується особам без страхового стажу; тим, хто за останній календарний рік має страховий стаж менше шести місяців або звільнений з останнього місця роботи на підставах, передбачених п. 3, 4, 7 і 8 ст. 40, ст. 41 і 45 КЗпП, а також випускникам навчальних закладів (без досвіду роботи) та звільненим зі строкової військової служби в армії.

Якщо страховий стаж протягом 12 місяців, що передують реєстрації особи як безробітної, становить шість або більше місяців, допомога по безробіттю визначається у відсотках до її середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), залежно від страхового стажу (від 1630 грн).