Запорожские депутаты обменялись материальной помощью для своих сыновей

4482
1

Представительница «Опозиционного блока» в Запорожском горсовете Нина Гурская часть своего депутатского фонда направила на помощь сыну коллеги по коридорам горсовета — внефракционной Ирини Клец. Та, в свою очередь, помогла деньгами из городского бюджета сыну Нини Гурской.

Такой вот круговорот денег налогоплательщиков Запорожья среди родственников народных избранниц. И суммы вроде бы небольшие, но какой-то осадок от этих «транзакций» остался. Почему именно сыновья народных избранниц получили деньги и не стыдно ли депутатшам, узнавал Рух ЧЕСНО.

Як пише видання, за клопотанням «опоблоківки» Гурської допомогу з її фонду в розмірі 10 тисяч гривень отримав Олександр Володимирович Клець.

Ірина Клець, світлина – 061.ua

Це син депутатки від БПП Ірини Клець, яка працює лікаркою в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2». Сам Олександр Клець торік обіймав посаду інспектора відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області. З його декларації також відомо, що й 2018 року він одержав від міста допомогу в розмірі 40 500 гривень.

Своєю чергою за клопотанням Ірини Клець так само 10 тисяч гривень як матеріальну допомогу з міського бюджету отримав Денис Георгійович Гурський.

Ніна Гурська разом з Олександром Гончаром, світлина з Facebook

Це син депутатки від «Опоблоку» Ніни Гурської. У своїй декларації за 2018 рік вона зазначила, що на правах спільної власності володіє квартирою в Запоріжжі загальною площею 52,5 кв.м.

У декларації за 2018 рік Ніна Гурська зазначила, що співволодіє квартирою

Ще одним співвласником цієї квартири, згідно з даними Державного реєстру речових прав, є Денис Гурський, якому 37 років.

За держреєстром, Денис Гурський та Ніна Гурська співволодіють однією квартирою

Тобто, депутатки з «Опоблоку» та БПП обмінялися грошима з депутатських фондів для своїх же синів.

Ми звернулися по коментарі до обох представниць Запорізької міської ради. На жаль, зв’язатися із Ніною Гурської Руху ЧЕСНО не вдалося — депутатка не відповідає на телефонні дзвінки. Ірина Клець у телефонній розмові пояснює: допомогла сину колеги, бо він тяжкохворий.

“У нього дуже складна ситуація зі здоров’ям, пов’язана з онкологічним захворюванням та інвалідністю, про що є відповідна довідка. Така ситуація склалася не цього року — проблеми зі здоров’ям у Дениса вже років 15-ть. А на онкологію ми (депутати, — ред.) завжди даємо по пять-десять тисяч гривень. Історія там складна. Ви можете подивитися усі мої видачі грошей на матдопомогу: якщо ситуація стосується важких захворювань, то завжди намагаюся дати більшу суму. Адже як лікар розумію, наскільки зараз дороговартісне лікування”, — пояснила Ірина Клець.

З приводу допомоги для власного сина депутатка розповідає: гроші пішли на операцію. За словами Ірини Клець, йому видаляли вени після травми.

“Зарплата у сина дуже невелика, а на операцію потрібно було 25 тисяч гривень. 15 тисяч гривень ми назбирали і 10 тисяч гривень отримали у якості допомоги. Як і будь-який інший житель Запоріжжя. Що Ніна Гурська, що я — ми намагаємося нікому не відмовляти у допомозі, кои вона необхідна”, — розповідає обраниця.

У 2018 році Ірина Клець разом з чоловіком та сином отримали майже 420 тисяч гривень доходів, з яких 40 500 гривень становила допомога з міського бюджету для сина.

Про Ірину Клець відомо, що 2015 року вона усупереч рішенню «рідної» фракції проголосувала разом з депутатами від «Опоблоку» за обрання Руслана Пидорича (представника «Нової політики») секретарем міської ради. Через це її тоді виключили з фракції БПП «Солідарність» у міськраді.