У видовищному протистоянні «Прометею» вдалося дотиснути гравців БК «Запоріжжя» (Відеоогляд)

789
0

Стартова чверть вийшла бойовою та результативною. Жвавий початок зі швидкими атаками призвів до раннього лідерства «Запоріжжя» – 2:6. «Прометею» вдалося відібрати ініціативу після успішного проходу Моріса Кріка та алей-упу Кулпеппер-Конате – 11:8. Високий відсоток реалізації кидків з гри демонстрував Андрій Мироненко. За рахунок його дальніх влучань, а також результативних проходів Брендона Рендольфа гості знову заволоділи перевагою. Медіа тайм-аут розвів суперників за рахунку – 15:19.

У другії чверті Мироненко продовжував демонструвати 100% реалізації власних кидків, записавши собі до активу три дальніх. За рахунок 7 підбирань Пресслі гості не віддавали щит супернику, а після його ендвану нарешті зуміли настигнути грізного опонента в рахунку. У цей момент свою гру відчув ЛьюСтоллворт. Він приніс «Запоріжжю» 5 балів поспіль, що дозволило підопічним Валерія Плеханова виграти першу половину – 45:49.

Після великої перерви «Прометею» одразу вдалося оформити швидкий ривок. Нестримний Моріс Крік почувався як риба у воді в своєму дебютному поєдинку за кам’янський клуб. Набравши 10 очок протягом 4 хвилин, він розвинув лідерство для «Прометея» до максимального у той момент – 61:51. Своєчасно двічі з-за дуги влучив Дмитро Липовцев. Це допомогло стримати атакувальний настрій «Прометея» за повної підтримки рідного залу. Наприкінці чверті баскетболісти «Запоріжжя» знову увімкнули максимальний режим швидкості і командної взаємодії. На останній хвилині Володимиру Шевченку таки вдалося зрівняти рахунок – 70:70. У «Прометея» залишалося 4 секунди на атаку, за які Руслан Отверченко встиг виконати баззер.

Початок заключної чверті видався неприємним для Володимира Шевченка. Протягом однієї хвилини він двічі сфолив, тому покинув майданчик через перебір. Партнери по команді продовжували гнути свою лінію і ближче до середини відрізку Брендон Рендольф вивів «Запоріжжя» вперед – 75:76. За «Прометей» відповіли Моріс Крік з Ренді Кулпеппером. Удвох вони тероризували увесь захист запоріжців. Феноменальна влучність цих двох знову зробила лідером господарів за три хвилини до кінця – 87:78. За важкої ситуації «Запоріжжю» вдалося ще раз повернутися у гру. Ривок, створений Столлвортом, Пресслі та Кожем’якіним, давав надію на боєздатний клатч – відставання вдалося скоротити до 4 очок. У «Прометея» травмувався Денис Лукашов, однак саме наступна атака стала багато в чому визначальною. Коли Пресслі отримав п’ятий фол – Антіпов і Кулпеппер не схибили. А після реалізованих штрафних Моріса Кріка питання про переможця було закрите. Підсумок – важка перемога «Прометея» 105:95.

Ця гра доводить, що потенціал боротися на рівних з таким грізним опонентом у команди Валерія Плеханова є. Наступна битва БК «Запоріжжя» вдома і вболівальники повинні додати енергії гравцям 17 січня в палаці спорту «Юність», де відбудеться поєдинок.

СК «Прометей» – БК «Запоріжжя» — 105: 95 (30:27, 15:22, 27:21, 30:25)