Как правильно вызвать доктора, чтобы он к вам приехал?

1590
0

У зв’язку з підвищеною захворюваністю медики ще раз нагадують, як звертатися до лікаря, якщо за станом здоров’я пацієнт не може особисто прийти на прийом.

Кожен житель міста, який уклав декларацію з дільничним терапевтом або сімейним лікарем, може зателефонувати своєму лікарю за контактним номером телефону і з’ясувати, що йому робити. Чи то викликати дільничного лікаря додому або ж дзвонити в швидку або лікуватися вдома за отриманим призначенням, а потім на наступний день або виходячи з перебігу захворювання йти на прийом до дільничного. За словами лікарів, жителям міста не відмовляють у викликах додому до пацієнта за показаннями сімейного лікаря.

Чергового лікаря можна викликати, зателефонувавши в амбулаторію. У важких випадках потрібно викликати швидку допомогу або невідкладну допомогу.

Якщо хворий не встиг взяти талон до свого дільничного лікаря, з яким уклав декларацію, то до нього можна підійти під кінець прийому, щоб, наприклад, доктор міг його послухати при кашлі і дати рекомендації, або ж через реєстратуру звернутися до іншого терапевта, — за матеріалом сайту pro.berdiansk.