Гвалтівнику малолітніх хлопців у Запоріжжі загрожує довічне позбавлення волі

1093
0

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.6 ст.153 КК «Вчинення сексуального насильства, не пов’язаного з проникнення в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи, яка не досягла чотирнадцяти років, вчинене особою, яка раніше вчинила аналогічний злочин».

У ході досудового розслідування встановлено, що 15 лютого 2020 сорокарічний уродженець Луганської області, шляхом обману та обіцянками показати металошукач у себе вдома, заманив до свого помешкання двох десятирічних місцевих хлопців.

В подальшому, достовірно знаючи, що хлопці є малолітніми, використовуючи їх безпорадний стан, залякуючи та погрожуючи дітям, вчинив проти них дії сексуального характеру. Про це діти одразу повідомили батьків, які звернулись до правоохоронних органів.

Під час розслідування встановлено, що зловмисник вже відбував покарання у вигляді 11 років позбавлення волі за скоєння аналогічних злочинів.

Насильника затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 153 КК України.

18.02.2020 судом за клопотанням, погодженим прокурором обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєне підозрюваному загрожує покарання у тому числі у вигляді довічного позбавлення волі.