Топ місць, які потрібно відвідати під час відпочинку в Запоріжжі

1254
0

Літо — це прекрасний час для відпусток і активного відпочинку. Провести його з користю і задоволенням можна в Запоріжжі, відомому своїми історичними пам’ятниками. Найяскравіші і знамениті місця цього міста — річка Дніпро і острів-заповідник Хортиця. Щоб переконатися в великому туристичному потенціалі цього чудового міста, провести комфортно літо, рекомендуємо відвідати найяскравіші місця.

Річковий трамвайчик

Багато мандрівники мріють про романтичну поїздку на теплоході. Не варто думати, що вони бувають тільки в книжках і фільмах. Запорізький річковий трамвайчик відкриє чудові краєвиди на місто з боку води. Поїздка буде наповнена яскравими емоціями від мальовничих ландшафтів, які послужать прекрасним фоном для фотосесії. Для зручності пересування на палубі підійдуть сандалі чи босоніжки.

Протягом усього руху теплохода супроводжує екскурсовод. Він розповість про найбільш значущі місцях, і ви зможете побачити:

  • шлюз Дніпрогесу;
  • острів Хортиця;
  • Плавні.

Крім того, такий спосіб пересування допоможе вам вибрати місце для відпочинку на пляжі. В основному поїздки проходять по 4-м маршрутами.

Шлюз і навколо о. Хортиця

Відправлення з порту ім. Леніна в суботу, неділю та святкові дні о 12.00. Висадка на річковому вокзалі Дубовий гай. Тривалість поїздки — 2ч.15 хв. Вартість: дорослий — 185 гривень, діти від 5 до 16 років — 160 гривень, до 5 років — посадковий талон.

Навколо о. Хортиця

Відправлення з річвокзалу Дубовий гай в суботу, неділю та святкові дні о 14.30 та о 17.00. Тривалість поїздки 2 години. Вартість: дорослий — 165 гр., Дитячий — 140 гр. Шлюз Відправлення з річвокзалу Дубовий гай, рух уздовж Набережної лінії в п’ятницю — 18.30, суботу — 19.30. Тривалість: 1 година 30 хвилин. Вартість: дорослий — 160 гр., Дитячий — 145 гр.

Дніпровські плавні

Відправлення з річвокзалу Дубовий гай в неділю о 17.00. Тривалість: 2 години. Вартість: дорослий — 160 гр., Дитячий — 145 гр.

Басейн Кон-Тікі з літньою терасою

Якщо плануєте відпочивати в місті, то обов’язково відвідайте водно-розважальний комплекс. Басейн — відмінний спосіб отримати незабутні враження і насолодитися відпочинком в межах міста. У цьому місці відкривається прекрасний вид на річку і Дубовий гай. Витративши 3 хвилини на пішу прогулянку від річкового вокзалу Запоріжжя, ви гарантовано отримаєте задоволення від купання в прохолодній воді.

Вартість в будні дні становить для дорослого 200 гр., Дітям — 50% від ціни, в святкові та вихідні дні — 300 гр.

Центр міста: готельний комплекс Reikartz

У мальовничому центрі міста, на березі Дніпра, поруч з центральним пляжем, навпаки каскаду фонтанів Веселка, розташовується готель Reikartz. Щоб з комфортом дістатися до цього комплексу вам знадобиться гарний настрій і зручні сандалі на платформі або шльопанці. Перед тим як потрапити на пр. Маяковського, 19, ви можете зробити пам’ятні знімки на площі.

Працює готель з 8.00 до 20.00, вхід в будні дні обійдеться в 200 гр., У вихідні — 250, дітям на 50% менше.

Яхт-клуб Porto Riva

Для любителів подорожей на поїздах, підійде готельно-ресторанний комплекс Porto Riva, розташований неподалік від ж / д вокзалу на вул. Привокзальна 15Г. Тут можна замовити яхту, байдарку, каяк для вечірньої прогулянки по річці, зануритися в басейн, випити коктейль в барі.

Вартість номерів обійдеться від 950 до 1900 гр. на добу.

Острів Хортиця — пляж Дніпроспецсталь

Не варто упускати можливість провести час на сонці біля води. Тим більше, що пляжний відпочинок ідеально підходить як дітям, так і дорослим. А на місцевій берегової лінії обладнано все для приємного проведення часу. Якщо хочете, відпочивайте в тіні під парасольками, а якщо є бажання, можна пограти в волейбол прямо на березі, орендувати катамаран або скутер, покуштувати солодкого морозива або тонізуючих напоїв.

Острів Хортиця — справжній рай на землі. І не відвідати його — просто злочин!

Не пропустіть можливість приємно провести час у води — погода надихає! Сподобалися образи на фото — за взуттям та аксесуарами заходите в магазини мережі Міратон або в online-shop Miraton.ua. Додайте літа яскраві фарби.