В Україні можуть заборонити очну форму у всіх навчальних закладах, — докладніше

3654
0

Електронна петиція до Президента Володимира Зеленського про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення військового стану та військових дій набрала необхідних для розгляду 25 тис. голосів.

Нагадаємо, що петиція була подана 8 червня і станом на 5 липня набрала 25 237 голосів, — повідомляє press-center.news з посиланням на сайт Президента України.

Автор петиції Марія Горшенєва пропонує Зеленському заборонити навчання у навчальних закладах у форматі офлайн до закінчення військового стану.

Марія переконана, що не всі навчальні заклади нашої країни мають бомбосховища та шляхи евакуації, деякі навчальні заклади мають вузькі коридори та сходові прольоти, також учні не зможуть сконцентруватися на навчанні, коли закінчилася повітряна тривога.

Також камінем спотикання для очного навчання ініціатор петиції вважає тривалість повітряних тривог.

«Під час повітряної тривоги потрібно негайно прямувати до укриття. Наприклад, місто Київ, 06.06.2022. Повітряна тривога почалася о 10:21. Загроза ракетного удару пройшла о 13:09. (цю інформацію можна перевірити в офіційному додатку «Київ Цифрової» ). Що учням робити 2 години 48 хвилин у укритті? Як при цьому триватиме навчальний процес? Чи можливо проводити уроки у укритті для всіх учнів/студентів одночасно?

Також наголошується, що дітям для щоденного очного відвідування школи потрібен портфель, канцелярія, книги, зошити, а для онлайн навчання – лише телефон, ноутбук чи комп’ютер.

Інформація про початок розгляду електронної петиції главою держави публікується у розділі електронних петицій на сторінці «На розгляді» не пізніше ніж через 3 робочі дні після надходження необхідної кількості підписів на її підтримку.

Розгляд петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше ніж 10 робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Про підтримку чи не підтримку петиції публічно оголошується Президентом на його веб-сайті.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення розгляду публікується у розділі електронних петицій на сторінці «З відповідями», а також надсилається письмово автору (ініціатору) такої петиції.

Читати ще:

Як 24 лютого: найпотужніший вибух пролунав у Бердянську