У Запоріжжі виділять більше 10 мільйонів гривень на виплати, що пов’язані зі звільненням лікарів під час реорганізації медзакладів

4180
0

Адміністрація з питань охорони здоров’я міськради внесла зміни до Програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя», що пов’язана з додатковим фінансуванням на виплату компенсації медичним працівникам при звільнені в рамках реорганізації лікарень

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення міськради.

«Додатково виділяємо кошти на виплату компенсацій працівникам при звільненні з медичних закладів, що зараз об’єднуються. Це стоматологічні поліклініки №2, №3, №6, №7, ПМСД №4 та міська дитяча лікарня №1. Загальна сума складає 10 мільйонів 260 тисяч гривень», — повідомила директорка КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Олена Литвиненко.

Голова постійної комісії з питань медицини Ірина Кулєш зазначила, що це виплата не заробітної платні, а виплата по звільненні. Наприклад, об’єднання дитячої лікарні №1 до дитячої лікарні №5 має бути вже з 1 квітня. Працівники мають бути переведені до цієї лікарні, а всі ті, хто звільняються через скорочення, мають розраховувати на вихідну допомогу.

Крім того, додатково для єдиної стоматології №1 закладають 2,4 мільйона гривень на придбання ортопантомографу для надання стоматологічної допомоги дітям.