17.2 C
Zaporizhzhya

Без МАФів та реклами – у Запоріжжі планують оновити головний проспект міста

1309
0

У Запоріжжі планують реалізувати проєкт «Європейський проспект»

Днями у Запоріжжі відбулося друге засідання робочої групи з питань комплексного благоустрою території Запоріжжя. Зокрема під час зустрічі обговорили одне з ключових питань у напрямку подальшої розбудови Запоріжжя – розробку і реалізацію проєкту «Європейський проспект». Про це повідомили на сайті Запорізької міської ради.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Білов, проєкт «Європейський проспект» має бути впроваджений у кілька кроків.

 

Перше, і головне завдання – це реалізація «Коду міста». У цій концепції чітко прописано, яким має бути  центральний проспект міста. Друге питання – позбавити проспект усіх МАФів окрім тих, що розташовані на зажинкових комплексах. Третє – вивіски та рекламні конструкції, які також мають зникнути з центрального проспекту міста.

За підсумками робочої зустрічі члени робочої групи мають підготувати 5-10 пропозицій стосовно напрямків розробки та реалізації проєкту «Європейський проспект».

Під час засідання члени робочої групи також зупинилися на питанні парків, скверів, які знаходяться під реконструкцією. Зокрема обговорили ситуацію з реконструкцією центральної алеї у сквері Ювілейному, який знаходиться у Хортицькому районі.

Також ми писали, що у Запоріжжі зараз відновлюється будинок на пр. Соборному, 151, в який 6 жовтня 2022 року влучила ворожа ракета. Цей будинок став своєрідною візитівкою Запоріжжя. Багатоповерхівку збудував комбінат «Запоріжсталь» для своїх робочих в самому центрі архітектурного та історичного ореолу міста.

Нині ж в країні повномасштабна війна, і вона залишила на будинку-пам’ятці свої відбитки. Але знову, завдяки реконструкції після ракетного удару, він став символом відбудови Запоріжжя.