Збої в роботі сенсора смартфона. Шукаємо причини та  методи їх усунення

131
0

Однією з найважливіших частин мобільного телефону, безсумнівно, є сенсорний екран. Тому, якщо він розіб’ється або вийде з ладу, більшість функцій пристрою будуть сильно обмежені. Якщо тачскрін відмовляється працювати, чутливість змінилася в гірший бік, то в більшості випадків його доведеться замінити. Зробити замiну сенсора швидко та якiсно можна тут https://www.aks.ua/uk/remont-telefony/zamena-tachskrina.html.

Екран мобільного телефону повинен мати високу чутливість і швидкий відгук, щоб усі функції смартфона працювали належним чином. А якщо ви користуєтеся телефоном уже довгий час, то одразу помітите збої в роботі панелі управління. Що може зробити користувач власноруч, перш ніж передати телефон у СЦ?

Коли може знадобитися ремонт екрана мобільного телефону?

Сенсор повинен працювати бездоганно, а значить існують різні проблеми, через які чутливість може бути порушена. Однією з найпоширеніших причин, наприклад, є неправильне розміщення захисної плівки, а проявляється несправність таким чином:

  • проблеми з розблокуванням телефону за допомогою графічного ключа або PIN-коду,
  • труднощі під час відповіді на дзвінок або скидання викликів,
  • відсутність реакції на дотики до поверхні панелі,
  • довгий відгук,
  • важко писати повідомлення в додатках для обміну повідомленнями, таких як WhatsApp, електронна пошта тощо.

Це найпоширеніші несправності тачскрінів з якими можуть стикатися користувачі. Однак при виявленні збоїв не поспішайте йти в майстерню, давайте спробуємо вирішити проблему самостійно.

Як підвищити чутливість сенсора і відновити його роботу?

Якщо це не апаратна проблема, то можна легко виправити чутливість самостійно. По-перше, варто видалити з сенсорної панелі всі захисні аксесуари та очистити поверхню спиртом до ідеального стану. Також дуже часто при порушенні роботи тачскріна допомагає повне перезавантаження системи або скидання смартфона до заводських налаштувань. У крайньому разі може знадобитися повна перепрошивка пам’яті смартфона. Якщо сенсор не має явних дефектів у вигляді тріщин або відколів, то ці методи мають відновити роботу сенсора до початкового стану.