У Запоріжжі відкрили клас для навчання онкохворих дітей

724
0

У відділені онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні Запоріжжя 4 березня зусиллями волонтерів та місцевих підприємців відкрили клас для шкільного навчання. Заняття вестимуть педагоги спеціального загально-освітнього школи-інтернату «Джерело».

За словами представників Благодійного фонду «Рука допомоги», це перший випадок в Україні, коли онкохворі діти будуть забезпеченні можливістю продовжувати навчання, перебуваючи на лікуванні у спеціалізованому відділені.

«Все почалось з того, що ми приходили до дітей з аніматорами і займалися з ними. Аніматор з ними гралася, вони ліпили, малювали. У нас не було місця, де це робити. Відремонтували кімнату. Потім зіткнулися з тим, що діти сидять з планшетами, не граються, не вчаться. Переговорили з головним лікарем, що давайте зробимо, щоб діти вчились. Відповідно, зіткнулися з браком меблів, необхідністю пошуків викладачів. Окрім роботи психологів додали і навчання», – розповіла ініціаторка створення класу для навчання онкохворих дітей Марія Гришина.

УНавчання дітей, що проходять лікування у онкогематологічному відділені, буде організоване за індивідуальним графіком у залежності від їх самопочуття і процесу лікування.

«У відділені діти перебувають 7, 8, 9 місяців, іноді до року. Вони фактично випадають з того циклу, до якого вони звикли, і у якому їм комфортно. Вони вчились у школі, спілкувались з однолітками, ходили на заняття, а потім хвороба. Ідея була, що дитина на будь-якому етапі лікування онкопатології не має почувати себе відірваною від суспільства», – каже завідувач відділенням онкогематології Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Андрій Бородин.

Відділення онкогематології Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні – єдине спеціалізоване відділення у Запорізькій області для лікування дітей з відповідними захворюваннями. Воно розраховане на 25 пацієнтів. На обліку у відділені перебувають понад 200 дітей.