Всеукраїнський страйк аграріїв відбудеться 4 жовтня

764
0

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%baВсеукраїнський попереджувальний страйк аграріїв відбудеться у всіх регіонах України і під стінами парламенту 4 жовтня. Дату перенесли за рішенням Президії Аграрної партії.

Про це повідомив лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик сьогодні перебуваючи з робочим візитом на Одещині в ефірі телепроекту «Україна Аграрна».

«9 вересня відбулось розширене засідання Президії спільно з головами профільних асоціацій в складі Всеукраїнського аграрного форуму та Страйкового комітету та головами обласних організацій Аграрної партії. На засіданні вирішили провести страйк не 20 вересня, як планували раніше, а на два тижні пізніше», — зазначив Віталій Скоцик.

За словами політика, аграрії вирішили дочекатись остаточного варіанту бюджетної резолюції від уряду.

«Ми хочемо все ж таки побачити бюджетну резолюцію і вивчити, що уряд запланував на наступний рік. А нагадаю, згідно чинного законодавства Кабмін зобов’язаний подати документ у Верховну Раду до середини вересня. І по-друге, про перенесення попросили частина наших обласних керівників, бо зараз не вистачає вологи в ґрунті і не всі встигають відсіятися. А ми ж не просто ходимо на мітинги, нам треба зібрати врожай і засіяти поля, щоб мати змогу прогодувати країну в наступному році», — говорить Віталій Скоцик.

Він наголосив, що безглузда податкова політика призвела до падіння аграрної галузі, здорожчання продуктів харчування і закриття багатьох підприємств. Ні парламент, ні уряд не думають над стимулюванням виробництва, створенням робочих місць, що було б головним інструментом подолання бідності.

«Сьогодні на кожного українця припадає майже 2800 $ держборгу. При цьому ми маємо найнижчу зарплату в Європі. Українці економлять на харчах – м’ясі, рибі, молоці, сирі. Це неминуче відобразиться на народжуваності, здоров’ї нації, її майбутніх поколінь. А що в цей час роблять можновладці? Вони поринули в корупційні скандали і підкилимну боротьбу. Ми не можемо спокійно спостерігати, як знищують нашу країну. Тому ми вимушені страйкувати. Це зараз основний інструмент змусити уряд дослухатись до голосу розуму»,— зауважив Віталій Скоцик.

Лідер аграріїв також повідомив, що депутати Аграрної партії ініціюватимуть звернення від районних і обласних рад до вищого керівництва держави із закликом підтримати вимоги аграрних виробників, які висуватимуться на страйку. Подібне звернення Президенту, спікеру, парламенту та прем’єр-міністру уже надіслали Герої України в галузі АПК. (зробити активну силку на матеріал).

Нагадаємо, під час страйку аграрії наполягатимуть на поверненні податкової системи, яка діяла до 1 січня 2015 року та прийняття законопроекту 3851-1 для врегулювання оподаткування в поточному році. Ще одна вимога — подовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.