Потужний «Хімік» не помітив опору баскетболістів «Запоріжжя-ZОG»

1055
0

«Хімік» з Южного — єдиний представник України в єврокубках, який вдало поєднує виступ на континентальному форумі з участю в національному чемпіонаті.
І це южненці, на жаль, переконливо довели в домашній грі проти БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» — фаворит продемонстрував оптимальні фізичні кондиції та злагоджені командні дії.
Вже під час першої чверті господарям, серед яких змістовну гру демонстрували американський легіонер Деррік Колтер і В’ячеслав Петров, двічі вдавалося відриватися на 12 очок. Вони вдало застосовували високий пресинг, змушуючи гостей припускатися втрат м’яча. І лише за кілька секунд до перерви Валерію Анісімову вдалося дещо скоротити відставання.
Однак у другій десятихвилинці запоріжцям не тільки не вдалося наздогнати суперника, а, на жаль, його перевага сягала 15 пунктів. Втім, на другу перерву команди пішли за рахунку 51:40 на користь підопічних Віталія Степановського, й ситуація для гостей ще не виглядала катастрофічною.
Другу частину гри знову активніше почали южненці, які методично збільшували різницю в рахунку до 16 пунктів. Гості ж відповідали активними діями Андрія Мироненка, який зробив заявку на титул найефективнішого гравця матчу, вдало завершуючи атаки своєї команди й вправно діючи в боротьбі за відскоки м’яча.
Однак перші дві хвилини останньої чверті команда Валерія Плеханова програли з рахунком… 2:12. У цей проміжок ігрового часу американський легіонер «Хіміка» Артур Аріанс двічі влучав у кошик гостей з-за дуги. Психологічна перевага остаточно перейшла до южненців, які поставили за мету досягти тризначного рахунку, на що їх підштовхували уболівальники, скандуючи «сотню!». А сталося це, коли молодий гравець Ануар Рахімшаїков реалізував дальній кидок. Грати залишалося трохи більше двох хвилин, і гості змирилися з поразкою. Окрім Андрія Мироненка, котрий у цій чверті додав до власного активу 9 очок і став найрезультативнішим гравцем зустрічі.
«Хімік» здобув чергову перемогу в чемпіонаті Суперліги Парі-Матч і довів, що є головним претендентом на найвищий титул. Щодо ж запоріжців, п’ять поспіль поразок – це явно не те, на що розраховували вболівальники команди та й самі гравці на старті першості. Шанс виправити становище команда Валерія Плеханова матиме 19 і 21 жовтня, коли прийматиме харківський «Політехнік» і «Дніпро».

«Хімік» (Южне) – БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZОG». 105:78 (27:18, 24:22, 21:17, 33:21)
Судді: С. Чайковський, С. Сальніков, Д. Поворознюк.
«Хімік»: Колтер (16 + 6 передач), Марченко (6), Павлов (8 + 8 підбирань), Петров (14 + 5 підбирань), Аріанс (23); Мальчевський (10 + 6 підбирань), Рахімшаїков (3), Рябчук (8), Войналович (1), Антіпов (8), Сидоров (8).
БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZОG»: Щепкін (7), Кожемякін (2), Мироненко (25 + 7 підбирань), Овдєєнко (6), Ворнік; Ясіненко (9 + 6 підбирань), Кондраков (9 + 6 передач), Буц (4), Лук’янов (4), Нікітін (5), Анісімов (7).
Кидки з гри: 2-очкові – 22/40 – 23/44; 3-очкові – 13/26 – 5/25. Штрафні кидки: 22/24 – 17/23. Підбирання м’яча: 31/7 – 25/14.