Баскетболісти «Запоріжжя» ледь не створили сенсацію в матчі з «Будівельником»

807
0

Запоріжжя-ZOG — Будівельник 63:67 (12:21, 11:10, 22:21, 18:15)

На жаль, перша чверть залишилась за гостями — підопічні Коваля сповна скористалися дірками у захисті господарів. Зокрема постарався Павло Крутоус, який за стартову десятихвилинку приніс своїй команді 11 набраних балів. У другій чверті результативність різко впала — за 10 хвилин команди на двох набрали 21 очко.

Запорожці, як і в дебюті матчу, продовжували атакувати з низьким відсотком реалізації, а втома гостей почала даватися взнаки збільшенням кількості втрат. Однак Будівельник зумів зберегти перевагу і на велику перерву пішов маючи 8 очок гандикапу.

Головним епізодом третьої десятихвилинки стали два неспортивних фоли Крутоуса, після яких лідер Будівельника був змушений достроково завершити матч, залишивши киян вшістьох за 15 хвилин до кінця матчу. Критичною для гостей ситуація стала, коли четвертий фол в кінцівці десятихвилинки отримав Місяць.

Вирішальний відрізок гри команди починали за 7-очкової переваги гостей. Незважаючи на відсутність ротації, підопічні Коваля на морально-вольових зберегли перевагу і здобули надскладну перемогу. Запорожці були близькі до камбеку, коли в кінцівці скоротили відставання до 2 балів, але дотиснути киян не зуміли.

Кожем’якін, який набрав до цього 5 очок поспіль, поліз на трьох суперників, виконавши дуже невдалий кидок, в наступній атаці поспішний триочковий Кондракова накрив Вінтоняк, а фол Ясиненка позбавив господарів шансів на перемогу. Вже у наступній атаці Зотов реалізував 1 з 2 штрафних і знекровлений Будівельник виграв виїзний матч, в третій раз в сезоні перемігши запорожців.